Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Алексей Петров
СНИМКА: АРХИВ
Алексей Петров СНИМКА: АРХИВ

Експертиза на айфона на убития през август Алексей Петров трябва да внесе яснота за евентуалния мотив за стрелбата срещу бизнесмена. 

Тя е поискана от Софийската градска прокуратура, съобщи нейната шефка Илиана Кирилова. 

"Имахме известно затруднение да намерим експерти, които да я изготвят", посочи градската прокурорка на София. Тя не се ангажира със срокове за колко време ще бъде готова експертизата, но посочи, че има големи очаквания към резултатите от нея. 

"Знаете, че вече всички дела на човек могат да бъдат проследени през телефона му", заяви Кирилова, намеквайки за бизнес мотив, стоящ под убийството. 

61-годишният бизнесмен бе убит в столичния квартал "Драгалевци", на пътя, който води към хижа "Алеко". Сигналът за стрелбата бе получен в МВР в 12.20 ч. на 16 август. При стрелбата пострада 48-годишна жена, която е била с Петров. Седмица след покушението от МВР очертаха водещите версии - отмъщение или дългове, издирването на извършителите и поръчителите продължава.

Две огнестрелни рани - в тялото и в главата - са причинили смъртта на Алексей Петров. По бизнесмена е стреляно с автоматично оръжие със специални боеприпаси - патрони с хидрошоков ефект. Това показват резултатите от съдебномедицинската експертиза.