Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ердоган
Ердоган

Израел трябва да отговаря пред международното право за извършените престъпления, е заявил турският президент Реджеп Тайип Ердоган пред генералния секретар на ООН Антониу Гутериш в телефонен разговор днес преди утрешното заседание на Съвета за сигурност на ООН за Газа, предаде Анадолската агенция, цитирана от БТА. 

По време на разговора са били обсъдени "очакванията от страна на международната общност по отношение на незаконните нападения на Израел, предложенията за разрешаване на хуманитарната криза и усилията за постигане на траен мир", съобщи турското президентство.

Президентът Ердоган е заявил, че "Израел продължава нагло да нарушава международното право, военновременното право и хуманитарното право, гледайки международната общност в очите" и че "трябва да отговаря за извършените престъпления пред международното право".

Турският лидер е предал съболезнования на Гутериш за повече от 100-те служители на ООН, загубили живота си при израелските атаки срещу Газа. Той е посочил също, че личното посещение на Гутериш на граничния пункт Рафах е било полезно за привличане на вниманието на международната общност.