Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Росен Плевнелиев
КАДЪР: Нова нюз
Росен Плевнелиев КАДЪР: Нова нюз

Изборът в неделя е между Силициевата долина и мини "Марица", заяви президентът на България (2012-2017) Росен Плевнелиев в сутрешния блок на Нова телевизия.

Той категорично заяви, че ще гласува на втория тур и призова всички да го направят.

"За мен няма спор, че трябва да се застана на страната на Европа срещу Азия, на Европа срещу Русия", допълни той.

"Вижте кой е зад Ваня Григорова - комунисти, социалисти, един човек с орден от Путин, който отгоре на всичко е разследван като опасност за националната сигурност", изясни мисълта си той.

"Изборът е преди всичко геополитически. Защото ако Путин вземе София, вероятно ще вземе и България", каза още президентът Плевнелиев.

Според него важната година е 2026-а, когато предстои голямата битка за бъдещето на България. Тогава приключва мандатът на сегашния президент Румен Радев, който вероятно ще реализира собствен проект с амбицията да стане министър-председател.

Това правителство ще оцелее до тогава, прогнозира още Росен Плевнелиев и призова премиера Николай Денков да си назначи говорител, както и лидерите на водещите партии в правителството да постъпят като водачите на тройната коалиция - Сергей Станишев, Симеон Сакскобургготски и Ахмед Доган, които се срещаха веднъж месечно открито и пред медиите.