Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Реджеп Ердоган
Реджеп Ердоган

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова Израел "да спре незабавно тази лудост" и да сложи край на ударите си по ивицата Газа, предаде Франс прес, като цитира изявление, публикувано в "Екс".

"Засилените бомбардировки на Израел в Газа снощи отново бяха насочени срещу невинни жени, деца и мирни граждани и задълбочиха продължаващата хуманитарна криза. Израел трябва незабавно да прекрати тази лудост и да сложи край на нападенията си", заяви турският лидер, като призова поддръжниците си на митинг в подкрепа на палестинците, организиран от неговата партия днес в Истанбул. На него "ще заявим ясно и категорично, че подкрепяме палестинския народ срещу гоненията от страна на Израел".

Митингът ще се състои на територията на старото летище "Ататюрк" в Истанбул, предава БТА.

През последните дни Ердоган втвърди тона по отношение на бомбардировките, извършвани от Израел в Газа в отговор на кървавото нападение на "Хамас" на 7 октомври, при което по данни на Израел са загинали 1400 души и са били взети над 220 заложници. В сряда турският президент обяви, че се отказва от всички планове да посети Израел и порица неспособността на Запада да спре войната в Газа.

"Хамас" не е терористична групировка, а група освободители, които защитават земята си", добави Ердоган, с което си навлече гнева на Израел.