Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Реджеп Ердоган
Реджеп Ердоган

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган обсъди в телефонен разговор с папа Франциск израелско-палестинския конфликт, предаде турската държавна телевизия ТРТ Хабер, позовавайки се на съобщение на Дирекцията по комуникациите на турското президентство.

Пред Светия отец Ердоган е заявил, че израелските атаки срещу Газа са прераснали в масово избиване и че това, че международната общност си затваря очите за случващото се, е срамно за човечеството. По думите му всички държави трябва да надигнат глас срещу тази човешка трагедия, се посочва в разпространеното съобщение, цитирано от БТА.

Турският лидер е казал още, че трайният мир в региона, в който се намират свещените места на трите монотеистични религии, ще бъде възможен само чрез създаването на независима, суверенна и географски интегрирана палестинска държава в границите от 1967 г. със столица Източен Йерусалим.

Ердоган е откроил също така и големите усилия, които Турция полага за доставянето на хуманитарна и медицинска помощ в Газа. По думите му всички трябва активно да подкрепят тези усилия, за да се гарантира непрекъснатата доставка на помощ за невинните граждани.