Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Катастрофата станала снощи.
Снимка: Архив
Катастрофата станала снощи. Снимка: Архив

33-годишната Деница Канева е жената, карала пияна и дрогирана с опиати в София. Тя предизвика катастрофа, при която рани и бебе на 6 месеца.

На 13.10.2023 г. около 00,30 часа, Канева управлявала лек автомобил марка „Сеат” по локалното платно на бул. „Цариградско шосе”, когато нарушила правилата за движение по пътищата и причинила катастрофата. Тя шофирала с на 0,9 промила алкохол в кръвта, показал дрегерът. Оказало се, че е дрогирана и с опиати.

Заради субстанциите, докато карала по бул.”Цариградско шосе”, преминал през тротоарната и тревните площи вляво от платното за движение и се ударила в движещ се в ляво по кръговото движение на кръговото кръстовище лек автомобил марка „Мазда”. Вследствие на удара по непредпазливост са причинени средни телесни повреди на четирима души. Бебето вече се подобрява, но майка му е с опасност за живота.

По случая е образувано досъдебно производство. Канева е задържанa за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор.

Предстои да бъде внесено искане в съда за разглеждане на дело за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемата.