Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Георги Аспарухов-Гунди е легенда на българския спорт. Това написа във фейсбук журналистът Антон Хекимян, след като в столицата бе открит паметник на покойния футболист.

"Поколения се прекланят пред името на великия футболист от "Левски", който до днес остава всенароден любимец. За мен беше чест да присъствам на официалното откриването на паметник в памет на Гунди в парк „Гео Милев“. Вдъхновението от майсторството на неговата игра вдъхновява и днешните спортисти, които мечтаят да прославят името на България пред света, както го правеше и той", заяви Хекимян.

Ето какво написа още той:

Георги Аспарухов-Гунди е легенда на българския спорт. Поколения се прекланят пред името на великия футболист от "Левски", който до днес остава всенароден любимец. За мен беше чест да присъствам на официалното откриването на паметник в памет на Гунди в парк „Гео Милев“. Майсторството на неговата игра вдъхновява и днешните спортисти, които мечтаят да прославят името на България пред света, както го правеше и той. Затова инвестициите в спорта са инвестиции и в здравето, и в духа ни.

Работата със спортните федерации и клубове е една от целите на управленската ми програма. Заедно с тях ще завършим 4 нови спортни зали:

Залата за баскетбол в „Слатина“; за спортна гимнастика в „Лозенец“; възстановяването на стадиона на „Горубляне“ и нови спортни игрища за тенис и футбол в „Люлин“.

Готови сме и с проектите за изграждане на 6 нови спортни зали в дворовете на училища: 2 СУ във „Витоша“, 51 СУ в „Красно село“, 55 СУ в „Студентски“, 56 СУ и 79 СУ в „Люлин“ и 144 СУ в район „Младост“.

Ангажиментът, който аз и съветниците от ГЕРБ-СДС поемаме е да подпомогнем основните ремонти и реконструкция на стадионите на „Левски“ в парк „Герена“ и на ЦСКА в Борисовата градина, като гарантираме опазване и разширяване на парковата среда, в която се намират.

🥇 Георги Аспарухов-Гунди е легенда на българския спорт. Поколения се прекланят пред името на великия футболист от "...

Публикувахте от Anton Hekimyan в Неделя, 1 октомври 2023 г.