Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Антон Хекимян Кадър: БНТ
Антон Хекимян Кадър: БНТ
  • Убеден е, че иска да е кмет, защото винаги е "горял с проблемите на София"
  • Винаги съм работил професионално и съм спазвал всички журналистически стандарти, категоричен е той

"В момента отношенията ми с Бойко Борисов са професионални, каквито са били и през годините. Възнамерявам да действам по правилата. Борисов го познавам в качеството си на репортер, когато съм бил по събития с него. Всеки един човек, който е обективен и помни историята, ще знае, че аз съм човекът, който е задавал най-неудобните въпроси на Бойко Борисов. Аз съм човекът, който е показвал най-много карикатури на него", това заяви в предаването "Денят започва" по БНТ кандидадът за кмет на ГЕРБ Антон Хекимян.

"Получих обаждане от Бойко Борисов. Разбрах каква е целта и предложението, след което имахме среща. Поисках време да помисля, междувременно се запознах и попитах като журналист за всички детайли, които ще съпътстват една подобна кандидатура. Ще имам пълната свобода да работя с екипа, с който искам да работя. Това е изключително важно, човек да вземе информираното решение", разказа той.

"Аз го споменах и при първата си поява пред журналистите. Дошъл съм в София като студент, влюбил съм се в града от самото начало. Всеки ден извървявах пътя до университета пеш и се влюбих в този град. Като журналист започнах да живея с проблемите на този град. Имам увереността за себе си, че познавам проблемите на София, знам какво искат софиянци и как работят институциите", разказа Хекимян, който бе журналист в бТВ. 

По думите му да бъде кмет е нещо, което е искал, но се е информирал преди да вземе "съдбоносното решение". Хекимян е убеден, че иска да го направи, защото винаги е "горял с проблемите на София". 

"Аз няма от какво да се притеснявам. Целият ми път досега е минал пред камерите, хората ме познават и аз съм близо до тях. Всякакви внушения за нещо, което се е случило зад завесите, трябва да бъдат спрени и затова искам да ги спра", категоричен бе той. 

Журналистът изненадващо обяви, че напуска бТВ в събота, след близо 19 г. прекарани в медията. Скоро след това се появи информация, че той ще бъде дълго очаквания кандидат за кмет на столицата от ГЕРБ.

В понеделник това се потвърди, когато ГЕРБ и Антон Хекимян заедно внесоха кандидатурата му в ОИК - София.

Антон Хекимян заяви, че е получил уверение, че ще може да взема решенията си сам. Обясни и че от години е свикнал да е пред камера и няма какво да крие.

Кандидатът за кмет на София вярва, че институциите, начело с качествени хора, могат да променят за по-добро. 

"Съобщих за моето решение на ръководството на бТВ в момента, в който го взех. Това не е нещо, което е подготвяно със седмици или месеци. Кратък или дълът е периодът за избор няма никакво значение, ако имаш вътрешната увереност, че ти искаш да го направиш и да работиш за този град", заяви Антон Хекимян. 

"Изчел съм повечето коментари, знаех за какво ще бъда атакуван. Тези внушения са обидни за цялата журналистическа гилдия, защото всеки един колега може да потвърди, че съм работил професионално и съм спазвал всички журналистически стандарти. Единственото, което ме смущава, е че журналисти нападат журналисти. Ако нападат мен - нямам никакъв проблем с това", каза той.

"Има толкова много журналисти в България, които са станали политици и са поели по този път. Няма никъде написано правило дали има правилен момент за това. Обмислил съм по какъв начин ще се отрази това на медията, която е изградила моето име. Аз никога няма да се отрека от бТВ. Както аз съм дал живота си за телевизията, така и тя е дала много за мен", сподели Хекимян. 

"Лидерът на ГЕРБ-СДС трябва да каже с какво съм заслужил това доверие и защо са се спрели на мен. Аз не съм се включил в тази кампания, за да бъда звездата на политическото шоу. Започнах срещите с хората и те питаха защо го правя. Правя го, защото така го усещам. Всеки, който ме познава знае, че мога да действам нестандартно понякога, но това е изцяло плод на моите решения", каза още той. 

Той е категоричен, че не знае какви разговори са водили в ГЕРБ преди да му предложат тази кандидатура.

"Не мога да кажа, че съм златната резерва и не искам това да е дебатът за столицата. София трябва да има своя достоен кмет, който е близо до гражданите. Не се възприемам като човек, който може да бъде употребен. Аз ще продължа да работя за София, каквото и да се случи на изборите", категоричен бе той. 

"До онзи ден журналистът, който е трябвало да бъде обективен, е бил такъв", твърди Хекимян. 

"Антон Хекимян е модерен гражданин, който обича България, знае какви са проблемите, усеща ги с душата си и знае, че може да ги реши. Избирайки семейството на ГЕРБ-СДС политическата ми ориентация със сигурност е център дясно. Знаете, че те са част от ЕНП, която по свое същество е народна партия. Близостта до хората всеки път ми е давала сила и знам, че и като кмет ще е така", каза още той.

Ако не спечели кметското място, ще поеме пълния ангажимент да работи за София. 

"Аз ще остана 4 години общински съветник на София, ако не спечеля изборите, но такъв казус не стои. На фона на негативната кампания и внушенията, които започнаха срещу мен, аз получих стотици съобщения, че хората ще гласуват за мен. Една непартийна кандидатура е начин, по който гражданите да влязат във властта", каза Хекимян. 

Като приоритет той очерта спазването на законите и визията на целия град. 

"Искам да променя мисленето на хората. Освен ремонт на ремонта, ние сме слепи за всичко останало, което се е случило. Смятам, че госпожа Фандъкова е успешен кмет. Аз и екипът ми искаме да спазваме стандартите в града и той да изглежда европейски", каза той. 

Част от идеите на Хекимян са и спирането на войната по пътя. Той спомена промяна в закона и камерите, които контролират трафика да могат да контролират и скоростта.