Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илияна Раева Снимка: БФХГ
Илияна Раева Снимка: БФХГ

Прочетох коментар преди малко, че съм била русофил…

Опазил ме Бог!

Кънтят в ушите ми думите на Раковски, на Левски, на Ботев и на Захари Стоянов за Русия! Случайно съм чела и неопровержими факти за “спасителката ни” спрямо България, които поради знайни причини липсваха в учебниците ни в училище.

Аз не съм русофил! И няма как да бъда, поради различни причини, но най-важната от тях е, че съм БЪЛГАРОФИЛ, а това според моите скромни разбирания изключва чуждопоклонничеството.

Моля, не ме причислявайте към различни чуждопоклоннически секти. Всеки има своите недостатъци - моят е, че не понасям чуждопоклонници.

Аз съм българка. Родена съм в България. Единият ми род е от Копривщица. Кой знае, може би от там толкова да благоволея за българското и българщината…

Обиколила съм света. Живяла съм в чужбина. Уважавам величието и историята на различни държави, но вярвам във величието на българския род. Не мразя никой и не съм ‘фоб.

Вярвам, че България трябва да бъде Европейска, развита и цивилизована държава, която да съхранява своята идентичност и своята духовност.

На днешния ден на Съединението, моето мнение е, че ние сме по-разединени отвсякога. Ние отново сме фили и фоби. Чак пък и мен, точно днес ме направиха русофил.

Не! Няма как да съм!

“Всичко българско и родно, любя, тача и милея..”

И за да не изпадам в ролята на ораторите (те 90% са чуждопоклонници), които са превзели социалните мрежи и от които истински ми се повдига, ще завърша с думите на Учителя Петър Дънов за българите:

“Сега именно, в тая епоха, българският народ има условия да стане културен, да пречисти своите сили и да се укрепи вътрешно. Той не се нуждае от пари, защото земята му е богата. Той не се нуждае от чужди умове, защото умът е в него. Той не се нуждае от чужди сърца, да го топлят, защото животът е в него. Той не се нуждае от съветите на други да работи, защото по естество е работлив.

Бъдете верни на Божественото в себе си.

От Фейсбук.