Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Илиана Раева 
 СНИМКА: Архив "24 часа"
Илиана Раева СНИМКА: Архив "24 часа"

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика (БФХГ) Илиана Раева поздрави всички в тима за спечелената отборна титла на Световното първенство в испанския град Валенсия.

"България е световен отборен шампион! 30 години по-късно България спечели златните медали в отборната надпревара! Ансамбълът и индивидуалистките Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева са световни шампионки! Браво, момичета! Въпреки кошмара при старта днес успяхте да преодолеете шока и да бъдете безапелационни на топки и ленти. Възкръснахте и се преборихте за този златен медал! Състезание - битка! Честито на всички!", написа Раева в социалните мрежи.

Главният мениджър на националния отбор индивидуално жени Бранимира Маркова става световен шампион и като треньор, и като състезател преди 30 години.

"Бранимира Маркова, старши треньорът ни, през 1993 година е световен отборен шампион в Испания като гимнастичка. Тази вечер, 30 години по-късно, тя е отново със златен медал на стълбичката, като световен отборен шампион, но вече като старши треньор и отново в Испания!", написа още президентът на БФХГ.