Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

“Наследство”
“Наследство”

Сапунени сериали се борят за интереса на зрителя по големите комерсиални канали

Телевизиите са в летен режим и ефирът изобилства от сериали, като турски, индийски и американски поредици основно се борят за интереса на зрителя. И NOVA, и bTV не изпускат от ритъм сутрешните си блокове и публицистичните си предавания, като някои от тях дори няма да излизат в августовска почивка. В останалите часове обаче лежерният тон води до затишие в рейтингите и всичко опира до хитовите чужди сериали и основно проверените продукции от южната ни съседка.

От понеделник до петък от 12,30 по NOVA турската драма “Наследство” предлага на зрителите историята на младата и красива Шехер и могъщия бизнесмен Яман, които се влюбват, докато се грижат за своя 5-годишен племенник.

Срещу него по bTV по същото време излъчват “Комиците и приятели” и в последните минути от серията при конкурентите започва повторение на “Стани богат”. Така на 12 юни (понеделник) резултатът е 21.38 шер за “Наследство”, 24.53 за “Комиците и приятели”.

Докато епизодът на “Стани богат”, който отчита 30.07 шер в същия ден, още не е приключил, по NOVA програмата продължава с премиерния индийски сериал “Остани с мен: Завинаги”.

“Остани с мен: Завинаги”
“Остани с мен: Завинаги”

Поредицата разказва за влюбените Анант и Гена - той принадлежи към заможното семейство Десай, а тя е момиче от средната класа, което работи за тях. На 12 юни тяхната история се радва само на 14.91 шер, защото по средата на ефирното им време в този ден по bTV тръгва финалът на втори сезон на “Огледален свят”.

Заглавието е сред най-добрите турски сериали, в който участват едни от най-обичаните и емблематични турски актьори - Хазал Кая, Вахиде Гьордюм, Метин Чекмез, Чаатай Улусой, Дениз Уур и т.н. Последният епизод е особено драматичен и завършва с изстрели на сватба, които осигуряват шер от 27.17.

В същия ден от 15,00 ч. NOVA връща на турската вълна с премиерния “Не ме оставяй”, в който животът на едно от най-заможните семейства в Анкара се преобръща, след като големият син си губи ума по обикновена студентка. Сериалът има шер от 17.75 (на 12 юни).

“Не ме оставяй”
“Не ме оставяй”

Минути след него по bTV тръгва турският “Опасни улици” за младата и красива Зейнеп (Гамзе Йозчелик), която тръгва по пътя на своя покоен баща и става полицай. Как ченгетата се борят срещу беззаконието, отчита 16.30 шер.

От противоборството на тв игрите “Голямото преследване” и “Стани богат” резултатът е 19.31 на 32.36 на 12 юни. “Черешката на тортата” обръща числата с 28.12 шер срещу един от феномените в турския телевизионен ефир за последните няколко години “Опасно изкушение”, който има шер от 21.53.

“Опасно изкушение”
“Опасно изкушение”

Сюжетът проследява историята на две сестри - трудолюбивата и скромна Зейнеп (Севда Ергинджи), която търпеливо гради кариерата си, и Йълдъз (в ролята Еда Едже), която копнее за бързи пари и слава.

После във въпросния понеделник се сблъскват два български сериала - повторение на първи сезон на All inclusive (30.32) и новият сериал на bTV “София вкъщи” (19.08). В късните часове битката е между новия четвърти сезон на ФБР (27.49), който се харесва повече от сръбския “Камионаджии” (13.87).

Във вторник (13 юни) “Наследство” събира една идея повече зрители от “Комиците и приятели” така както и в следващите дни от седмицата.

В сряда (14 юни) турският сериал е с шер 26.52 срещу 23.38 за забавното предаване, а в четвъртък Шехер и Яман стигат до 30.77 срещу 29.26 за съперника им.

По bTV след епичния финал на “Огледален свят” тръгва повторение на “Скъпи наследници”, което бележи 19.30 шер във вторник до 14.43 в сряда (14 юни).

В същото време индийската сапунка “Остани с мен: Завинаги” набира скорост и стига до 28.25 шер в четвъртък (15 юни).

“Не ме оставяй” и “Опасни улици” се радват на еднакъв интерес - 16.76 и 16.34 шер в сряда, но в петък “Не ме оставяй” вече е с 30.04, а конкурентът му - само с 13.96 шер. И то като се има предвид, че на 16 юни е последният епизод на полицейската сага, който е наситен с екшън и драма, но показва скромни резултати.

След финала му на мястото на “Опасни улици” от 19 юни (понеделник) в програмата на bTV веднага след “Скъпи наследници” стартира хитовият турски сериал “Почукай на вратата ми” с участието на любимците на зрителите Ханде Ерчел и Керем Бюрсин. Лентата предизвиква фурор в повече от 30 държави в целия свят.

“Почукай на вратата ми”
“Почукай на вратата ми”

Първият епизод има шер от 21.38, но тепърва ще показва дали ще се хареса на зрителите, или не.

Във вторник (14 юни) “Черешката на тортата” (31.33) държи преднина пред турската поредица “Забраненият плод” (22.25), който разказва за изпепеляващата любов на Бехлюл (Къванч Татлъту) и Бихтер (Берен Саат). Въпреки големите звезди на екрана кулинарното предаване се радва на повече интерес и в следващите дни.

Седмичните числа също показват, че развлекателното шоу “Семейни войни” има своята постоянна публика и всеки ден е една идея по-предпочитано от по-тежката програма срещу него - а именно краткия новинарски блок и публицистичното предаване “Лице в лице”.

“Стани богат” и “Голямото преследване” всеки ден си прехвърлят доминацията или имат сходни резултати.

В сряда (14 юни) по NOVA тръгва премиерно за българския ефир американският сериал “Новобранецът”, който завоюва шер от 32.04, като така оставя в сянката си повторението на родната продукция “Слънчев бряг”, чийто епизод се преборва за 20.91 шер.

В новата хитова криминална поредица, номинирана за “Еми”, участва звездата от “Касъл” и любимец на публиката Нейтън Филиън.

И в четвъртък той е по-интересен за зрителя от старите епизоди на българския сериал.

В късните часове американската поредица “ФБР” се гледа повече от сръбския сериал “Камионаджии”, който иначе се радва на голям интерес в страните от Балканския полуостров.

Но у нас в четвъртък (15 юни) “ФБР” има 31.64, срещу 16.25 за “Камионаджии”.

През уикенда двете телевизии залагат на филми с променлив интерес.

В неделя (18 юни) от 20 часа най-трепетното съревнование бе между повторение на шоуто “Маскираният певец” и епизод от специалния благотворителен сезон на “Стани богат” - “Въпрос на бъдеще”, в който гост-водещ е актьорът Даниел Цочев. Резултатите от този летен експеримент показват абсолютно равенство - 23.17 за вече гледаното шоу срещу 23.07 шер за тв играта с кауза.