Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Евродепутатът от СДС Александър Йорданов СНИМКА: Фейсбук/ Личен профил
Евродепутатът от СДС Александър Йорданов СНИМКА: Фейсбук/ Личен профил

У нас по този въпрос се мълчи. Но добре е да се знае, че за година и половина от български боеприпаси - главно снаряди и куршуми, са загинали между 10 и 30 000 руски солдати. Естествено, трудно е да се установи точната бройка, но е факт, че Made in Bulgaria, убива агресори. И то много.

Това се случва за първи път от век.

За последно се е случвало по време на Първата световна война. Сега предстои още повече да се увеличи производството на боеприпаси у нас, което ще означава, че бройката на загиналите от тях агресори срещу Украйна ще се увеличи. Досега във войната, само за година и половина, Руската федерация е дала над 220 000 убити, т.е. 10 пъти повече отколкото във войната срещу Турция от 1877-1878 г., която някои у нас наричат освободителна. Те и сега руснаците се опитаха да представят окупационната си агресия за "освобождение", но този им номер не мина. И за да не мине ние също помогнахме. Все пак близо 10% руски агресори са загинали от български боеприпаси. И дори този резултат ще бъде подобрен в най-близко време.

Но защо България доставя боеприпаси на Украйна. Моето обяснение е малко необичайно. Не е свързано нито с НАТО, нито с ЕС. Мисля си, че така си отмъщаваме за окупацията на царството ни през 1944 г. И за ликвидиране на хубавата ни тогавашна държава. Но дори и да не съм прав, фактите са налице: български боеприпаси убиват руски агресори в Украйна. Факт.

*От фейсбук