Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Александър Йорданов
КАДЪР: БНТ
Александър Йорданов КАДЪР: БНТ

СКАНДАЛ: БЕЗРОДНИЦИ ПРЕБИХА БЪЛГАРИН В МАКЕДОНИЯ

Днес македонски безродници са пребили председателя на Сдружението на българите в Струга Бекир Кадриески. Той не само е с българско самосъзнание, но е душата и сърцето на българщината в града на българските просветители, възрожденците Димитър и Константин Миладинови. По време на побоя са го наричали " мръсен българин".

Необходима е много остра реакция на премиера, външния министър и новото българско правителство.

На 27 юни в Комисията по външни работи на ЕП ще се гласува по Годишния доклад за т.нар. напредък на Северна Македония. Българските евродепутати от ГЕРБ-СДС и не само, сме направили необходимото в Доклада да се включи текст, който осъжда нарушаването на човешките и гражданските права на българите в Северна Македония. През юли предстои и гласуването му на пленарно заседание. Ако парламентарното мнозинство отхвърли направените от нас поправки, съветвам всички колеги да гласуваме единодушно срещу този Доклад, независимо, че негов автор е колегата от ДПС Илхан Кючюк.

Времето за отстъпки пред македонския антибългаризъм отдавна свърши. Време е за отзоваване от България на посланика на тази враждебна нам държава. В Северна Македония българите са дискриминирани и репресирани, така както в Путинова Русия преследват и репресирират противници на режима. Но случая със Северна Македония е дори по-тежък. Защото в тази нова балканска държава репресията е насочена срещу нейното коренно население. А това е българското население, българският народ. В гроба си се обръщат днес славни българи като братята от Струга, като великия Гоце Делчев и плеядата наши народни будители в този исторически български край.

Аз съм удовлетворен, че и този мандат на Европейския парламент ще отмине без Северна Македония да стане член на нашия Европейски съюз. И една от причините е нейната политика на антибългаризъм, който за съжаление се прояви и днес. Причина е нарушаването на основни човешки права.

Северна Македония не е достойна за членство в ЕС. И извършеното днес престъпление срещу храбра личност като Бекир Кадриески за пореден път доказва това.

*От фейсбук!