Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ
РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ

Няма коалиция между ГЕРБ и ПП-ДБ, а единодействие, казва бившият президент

Зависимостите на Радев станаха брутално очевидни за всички. Той е проект на дълбоката държава, около него са само агенти на ДС.

Това заяви в ефира на "Събуди се" по Нова телевизия бившият държавен глава Росен Плевнелиев.

По повод излизането на Радев от пленарна зала след гласуването на кабинета "Денков-Габриел" и начина, по който връчи проучвателния мандат на Денков, Плевнелиев коментира така: 

"На Радев не му прави чест да излезе по време на химна или да не подаде ръка на Денков, тази безмислена война не отива на един държавен глава. Той пред очите на народа не веднъж през тези 6 години нарушаваше Конституцията, никога в историята не е било възможно дори президент дори да си помисли да постъпи така. Неговото управление е разделението", каза той. 

Думите му обсужваха неговата амбиция за абсолютна власт, посочи още той. 

Според Плевнелиев усилията на контактната група, която той водеше при опитите за съставяне на правителство в рамките на предишния парламент, сега са дали резултат.

Плевнелиев смята, че няма коалиция между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, а единодействие, но решенията ще се взимат много тежко. 

Той изрази мнение, че статута на служебните правителства е ненужен, тъй като прекъсва нишката между демократично избраните такива. Обяви се и за това да се приключи и с дейността на вицепрезидента.

Плевнелиев смята, че конституционната реформа не може да бъде отлагана повече.

Очаквайте подробности!