Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов КАДЪР: Фейсбук/Бойко Борисов
Бойко Борисов КАДЪР: Фейсбук/Бойко Борисов

"2 години нито стотинка по европейските фондове, голям срам за България. 2 години умните и красивите нямат план за възстановяване. Хаос, разруха, застой. 2 години стъргане, чегъртане, търкане и накрая обрулиха границата всеки ден. И чуждестранните медии гледат. Какво става с миграцията?", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Враца по време на среща с кметовете на партията от областта, Монтана и Видин.

"Аз не съм имал досега по-лесна кампания. Какво става с инфлацията? Ние когато давахме 50 лв. на пенсионерите, инфлацията беше 1%. И те ги усещаха. Сега над 100% инфлация. Защо търпяхте? Грабеха ви по 1 лв. на всеки литър нафта и бензин. Е, хубаво ви ограбиха, над 5 млрд. отидоха към Русия", заяви Борисов. 

Какво стана с миграцията? Нула процента. Какво става с нелегалната миграция? Шенген?! Разградиха всичко! Какво стана, нали щяха да идват пари от Европа?", допълни Борисов.

"Аз мисля, че и президентът Радев, и финансовата министърка са длъжни да кажат какво е моментното състояние на бюджета. Искам да видя има ли за капиталовите ремонти. За да мога да ви кажа - "Поемайте този ангажимент, ще го свършим". Сега дупката не се знае колко е", допълни Борисов. 

"Какво да обещаем на тези хора и да бъдем честни, те затова само говорят: съдебна реформа, съдебна реформа. Е, сега те изпаднаха в изолация. Това, което тези причиниха на България, османлиец не го е причинявал. Как ще излезем от тази дупка? С постове във фейсбук, с мемета, с подигравки?", попита лидерът на ГЕРБ. 

"И няма да има 2 в 1, защото ще дойдат май, юни, юли ще са изборите. Те си избраха президент и сега новата им променка е "Ама Борисов не е за импийчмънт", каза Борисов. 

"Чудовищна инфлация. Спекулата цъфти. Ние сме отговорни хора и като поемем ангажимент, трябва да го направим. Жал ми е за хората. Българите трябва да чуят какво са ни причинили", добави Борисов. 

Запитан какво ще каже за бюджета, той отговори: "Ами ядем пицата от кутията. Беше постна, после й турихме доматки, моцарела, прошуто, рукола. Турихме по една бира до нея. Заводи във Враца започнаха да бълват износ. За
първи път износът на България превиши вноса от Германия. Цялата страна работеше". Борисов бе категоричен - през януари 2024 г. няма шанс да приемем еврото: "Да се мобилизираме, да покрием дупките и тогава може да стане. Сега ни чака тежка ситуация... Най-реалистичният сценарий е ГЕРБ да е първа политическа сила и хората да заявят, че искат промяна. А ние ще си носим отговорността".