Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Николай Милков СНИМКА: Велислав Николов
Николай Милков СНИМКА: Велислав Николов

България ще спре общите проекти със Северна Македония, докато тя не изпълни обещанията си като премахване на езика на омразата и вписване на българите в конституцията. А посланикът ни Ангел Ангелов ще бъде върнат в Скопие, когато има осъдени за нападенията над български клубове и пребития Християн Пендиков.

Това обяви външният министър Николай Милков, който заедно с Ангелов бе изслушан при закрити врата от външната комисия на НС. Посланикът ни се прибра у нас в понеделник по нареждане на МВнР. Обявено бе, че той си идва за “консултации” заради зачестилите нападения над българската общност в РСМ. Както “24 часа” писа обаче, това е стъпка преди скъсване на дипломатическите отношения.

“Декларации имаме много, но бихме искали да видим наказания на хора, които са извършили престъпления от омраза. Нали всички си спомняме онзи случай с подпалвача, който получи условна присъда, а после пееше на митингите и стана национален герой (Ламбе Алабаковски - б.р.)?”, каза Милков. “Цинично е да се обсъжда “проект за екопътека през Беласица” с РСМ, докато Пендиков лежи в болница”, обяви той. Затова замразяваме подобни проекти.

За да продължи по европейския си път, РСМ трябва да свърши поетите ангажименти - така Милков отговори какво мисли за идеите на български политици София да върне ветото над преговорите на Скопие за членство в ЕС. България е готова и веднага да реагира, ако властите там наложат забрана на наши граждани, сред които и евродепутатът Ангел Джамбазки, да посетят страната за честванията на рождението на Гоце Делчев на 4 февруари, увери Милков.

Пребитият Християн Пендиков с евродепутата

Ангел Джамбазки

СНИМКА: ФЕЙСБУК НА

ХРИСТИЯН ПЕНДИКОВ
Пребитият Християн Пендиков с евродепутата Ангел Джамбазки СНИМКА: ФЕЙСБУК НА ХРИСТИЯН ПЕНДИКОВ