Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Симеон II, царица Маргарита и княгиня Мария Луиза на 80-ия рожден ден на царя през 2017 г.
СНИМКИ: ФОНД ЗА ОПАЗВАНЕ НА ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО
“ЦАР БОРИС И ЦАРИЦА ИОАННА”, САЙТ KINGSIMEON.BG, АРХИВ “24 ЧАСА”
Симеон II, царица Маргарита и княгиня Мария Луиза на 80-ия рожден ден на царя през 2017 г. СНИМКИ: ФОНД ЗА ОПАЗВАНЕ НА ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО “ЦАР БОРИС И ЦАРИЦА ИОАННА”, САЙТ KINGSIMEON.BG, АРХИВ “24 ЧАСА”

Януари е месецът, в който са родени и трите любими жени на царя. На 6-и е съпругата му - Маргарита Гомес Асебо. Миналата година двамата празнуваха 60 години от сватбата си. Тя винаги го подкрепя в решенията му и го следва неотлъчно.

На фаталния 13-и януари пък е сестрата на Симеон Сакскобулгготски - Мария Луиза, която тази година навърши 90 години и отбеляза юбилея си с празнична литургия в храм-паметник "Александър Невски". Двамата са родени в София и прекарали първите си години в столицата, преди да бъдат изгонени заедно с майка им след референдума през 1947 г.

На 19-и януари е родена любимата и единствена дъщеря на бившия премиер - Калина, която миналата година се премести да живее в България и така е близо до баща си. Нейният син Симеон Хасан е роден и кръстен у нас, знае български и има българско гражданство.

Княгиня Калина и Китин Муньос са силно свързани с България, тук се ожениха през 2002 г.
Княгиня Калина и Китин Муньос са силно свързани с България, тук се ожениха през 2002 г.