Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иво Инджев
Иво Инджев

Години наред едни младоци от “Червена сила”, клонинг на младежката организация на БСП,получаваха по 20 лева на човек на акция да заплашват българските граждани пред и около МОЧА с разправа, ако посегнат на съветската светиня. Тя все така е осветявана уважително като най-важна забележителност в столицата. Изглежда няма кой да постави въпроса за символиката и за разхода на това осветяване в момент, когато знаменити сгради, руски посолства, небостъргачи и световно известни паметници се оцветяват в цивилизования свят в синьо и жълто в знак на солидарност с борбата на Украйна срещу бруталната руска агресия.

Те оцветяват, ние осветяваме.

При това осветяваме по заръка на руското посолство, но за сметка на столичните данъкоплатци. Това е продължаващо престъпление в ситуация, когато всички се надпреварват да заклеймяват високата цена на електричеството и да се вайкат, че ще скача още в условията на войната ( т.е. по вина на Русия, която я разпали вероломно, но тази компонента от формирането на цената убягва на говорещите глави по телевизора).

Не е ли достатъчно в името на сигурността на минувачите в тъмната част на деня осветителните тела да си изпълняват функцията? Не и според руското посолство, което управлява тази българска собственост като своя – снабдява я с видеокамери и с инструкции към полицията да я пази от българи, както и вменява на общината задължението да я осветява с мощни прожектори за улеснение на арестите. А вече и дублира нощната стража с активисти на Копейкин, които да служат като плашило.

Руските еничари, които се перчат и (ме) заплашват на незаконните си контрапротести пред МОЧА била на пост тази вече. Заработват си копейките ( дребният комплексар с баретката беше сред онези , които на 5 май ми налитаха най – бясно като пинчери по време на нашия легитимен митинг пред МОЧА).

А междувременно техният фюрер беше уличен в поредната лъжа. Успя да измами достатъчно много гласоподаватели да го вкарат в парламента и сега използва статута си да мами от позицията на депутат. Разпространи фалшива новина за бит от украинци български граждани на 4 май в подлеза край МОЧА. СДВР го опроверга. Институционално го определи като лъжец.

И аз го опровергах. Уличих го от екрана на БТВ в лъжа, че първото голямо шествие на солидарността с Украйна в София било организирано от украинци. Показах и снимка на българските организатори, чиито имена могат да се намерят в общинското деловодство.

Този политически номад, разпознаван навсякъде като болен от фюрерски амбиции, е гонен откъде ли не. От ВМРО, от националистите на Расате, от “Атака”, от Добрич като директор на Историческия музей, от Украйна, където беше арестуван и експулсиран. Беше се присламчил и към БСП на митинг редом с Корнелия Нинова, след което репликира, че всъщност БСП се били присъединили към негов митинг. Точно като във вица за онзи, който занесъл копче на шивача и поискал да му пришие към него балтон.

Човечецът се лашка от позата на жертва ( отвсякъде гонен, никъде не приет ), до другата крайност, заплашвайки наред с “възмездие”, включително с въдворяване в Белене, на всички “майкопродавци” и “подчовеци” в България.

Копоите му са негово копие. Изживяват се като саможертвени пазители на остатъците от съветското статукво. Много им се иска да се сбият и дори да ги набият, за да си отработят копейките и да си заслужат ореола на острие на московската пета колона, до който се домогват в момента. Умственият им капацитет не им достига да се видят в огледалото на реалността като декласирани елементи, които могат да загрозят всяка картина, дори и рашистката. Който ги е виждал на живо в маймунските им пози и жестикулации, знае за какво става дума.

Не мога да се поставя на мястото на руското посолство, но ако там имаха малко чувство за съхранение на остатъците от достойнство би трябвало да се разграничат от пияните и нашмъркани посред бял ден нашистки дегенерати и да заявят, че те не са представителни за Русия. Не за друго, а защото тя е, както знаем, винаги трезва, спретната, непременно културно възвишена, обречена да бъде духовен коректив на грешното човечество със своето доказано и в момента убийствено миролюбие. “Прощавай немита Русия”, както е казал Лермонтов на път за каторгата в Сибир.

Дегенератите си избраха достойни за тях представители в парламента. Фюрерът им лъже публично, доказано и безнаказано. Един от тях използвал депутатския си имунитет да плаши охраната на общината да не се меси, докато краде украинското знаме от балкона на кметицата Фандъкова. А депутатката Елена Гунчева успя да надиграе на това срамно голо хоро дори и фюрера си с призива Русия да удари с “високоточково” оръжие сградата на Министерския съвет в София.

Тези вкупом могат да бъдат оприличени на нож, предназначен за рязане на хляб, но употребяван за убийства. На вид и по предназначение са народни представители, ползват се от благата на демокрацията, която позорят, окарикатуряват и биха заколили при първа възможност.

Това е лицето на Русия в България днес и щом Русия е съгласна, нека се рекламира по този начин. Или ще им прати пак някой як рашист, както онзи каратист, който удари юмрук в лицето самото лице на рашизма Сидеров насред столичния център пред камери и полицаи, изпращайки му руското послание да се оттегли и да спре да руши и без това грозната репутация на Русия?

От личния блог на журналиста