Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Иво Инджев. Кадър Би Ти Ви
Иво Инджев. Кадър Би Ти Ви

По света вече не се говори за Путин, говори се за Русия – той постави на стълба на позора една огромна държава, а това е нещо, което никой владетел не е правил. Това коментира в студиото на „Лице в лице“ по Би Ти Ви журналистът международник Иво Инджев.

Според него агресията срещу Украйна е планирана отдавна и Москва е трупала резерви, за да може да понесе санкциите, които произтичат от нападението: „Украйна е неговата (на Путин – б.р.) фикс идея. Без Украйна няма възстановяване на т.нар велика държава“.

По думите на Инджев в случая говорим за „невиждана агресия“, но „с военен потенциал близо до 1:10 Русия не успя да подчини Украйна“ и опитът на Путин да повтори блицкрига на Хитлер е претърпял провал, но руският лидер „живее в свой собствен свят“ и се е откъснал от реалността.

Очакването на Инджев е войната в Украйна да бъде „краят на Путин“, но е важно какво ще остави той след себе си и дали Русия този път ще се демократизира. „Путин е Русия – прави с нея каквото си иска. Докато руският народ не го свали, той е Русия (…) Русия не се управлява от (Лев) Толстой, от (Модест) Мусоргски, а от един мусор – от един боклук (мусор е руската дума за отпадък – б.р.).