Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Премиерът Кирил Петков
Снимка: Румяна Тонева
Премиерът Кирил Петков Снимка: Румяна Тонева

На блиц контрола в парламента попитах премиера Кирил Петков има ли намерение да промени съществуващото национално съгласие относно позицията ни за европейската интеграция на Република Северна Македония и да го замени с нещо друго? Ако да, координирал ли е това с коалиционните си партньори и кога ще уведоми българските граждани.

Повод за въпроса е интервю на премиера, в което обявява нов процес за РСМ, много бърз, с ограничена времева рамка само от 6 месеца.

Искаше ми се вместо г-н Кирил Петков да отива в Скопие, той да покани новия премиер на Северна Македония в София, както и у нас на визита да дойде техният президент, който вече две години не намира време в програмата си, за да приеме поканата от страната ни.

Обясних на премиера, че МВнР на България е предложила на Скопие още в началото на миналата година да се създадат съвместни работни групи по сектори, за които той говори сега. Помолих го да не руши националния консенсус, който всички политически сили подкрепяха до момента, и да не научаваме от медиите за плановете на българското правителство по тази важна тема.

От фейсбук