Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

След последните събития около телевизионното пък и буквалното житие на екранния дует Иван и Андрей с интерес очаквах какво ще предприемат по линия на оцеляването.
Как, беше ми чудно, ще отиграят всички шутове и ъперкъти, кои дошли им изневиделица, както единствено напаст като любовта може да нанася, други самоорганизирани поради глупост или изобилие на безпардонност.
В последното отброяване на нокдауна свидетели сме как тези двамата михлюзи гениално се надигат насред отломките от личния си погром и с насинени физиономии намигват като в скеч на Монти Пайтън.
Много изпипан пиар или просто стечение на обстоятелсва, но

авторекламата на новото шоу е абсолютна перифраза на събитията около Иван и Андрей

във всеки един смисъл. На път съм да обявя скандалните любимци на Нова телевизия за любимци на съдбата. Върви им. Както е тръгнало, не се очертава скоро да забравим за натрапчивото им наличие в телевизорите и живота ни.
Любовта спасява, това клише за пореден път се изпълни със смисъл след минисериала на страниците на "24 часа" в последните дни от изминалата седмица с Иван и новата му любов Ирина в главните роли.
Новосформираната звездна двойка без съмнение даде урок по кураж и отстояване с чест на правото, което най често погазваме с лекотата на всевъзможни самозаблуди.
Да си призная, не ми се вярваше, че е възможно да харесам хъшлака, който миналата година по това време ни занимаваше твърде пространно, захаросано и сиропирано с узаконяването на отношенията си с бившата вече Вихра.
В края на това лято изненадата е далеч по-приятна и по-важното животоспасителна за кариерата, ако не за сърдечното здраве, колко то и парадоксално да звучи не само на Иван ами и на другаря му по телевизионно пространство, чашка, радости и скърби, Андрей.

Пълните самопризнания и болезнената искреност на двойката (Иван, Ирина)

безусловно дава храна на филистерските застъпници на здравия брак и неприкосновеността на семейството, но и е тревожещ пример за силата на един позабравен дълг, този към сърцето.
Именно готовността да поеме тежкият кръст на безцеремонен плейбой и безотговорен баща и съпруг, след като веднъж вече оскърби публично майка си,

пожелавайки й
анално здраве навръх рождения ден в ефира на предаването,

в което и тя е трудоустроена, прави от хлевоустия келеш раним човек и дори му светва ореола на рицарската жертвоготовност в името на най-важното, жената, която те кара да си припомниш възторга от чудото на живота.
Много умно! Много професионално и париращо всички инсинуации на тема изневяра, измяна и безотговорност е че двамата прелюбодейци се решиха да говорят.
Не че вестникарската изповед на заснетите по залез влюбени телевизионери ще откаже моралистите от жълтите издания да тълкуват както им изнася повратното събитие в живота на Иван и Ирина.
Тъкмо поемайки този риск обаче, той добавя един много важен щрих в ухиленото си, безметежно изображение.
На мен тази нова роля, това самоубийствено за имиджа на пръв поглед, ново амплоа на обичания и мразен шоумен определено ми допада.
Нещо повече. Обмислях да посветя на фаворитката на сърцето му текст, в който да изложа наблюденията си относно личния и принос към пенюарното кудкудякане в Станцията по Нова.
Там щях да си призная колко

нискокачествен ерзац на "Море от любов"
ми изглежда
"Най-добрата майка",

която Сарачинова издирва, намира и употребява по изключително безвкусен начин, но поразена от житейската храброст на младата жена, ще спра дотук. Мисля, че трябва да отдадем почест и за пиарската находчивост, защото, убедена съм, в един такъв самоотвережен акт на себеотричане в името на двамата основно думата, да се скочи в дълбокото, има жената.
Ирина е чудесен представител на по-слабата половина на човечеството, което, слава богу, има и такива оцелели представителки по нашите ширини. Тя стана най-достойната за сезона героиня на собствения си медиен формат.
Давайки си сметка как шокирам целомъдрените домакини, пък и професионалистките, които в името на децата и благовидната цялост на гнездото са готови на всякакви жертви, продължавам да мисля, че една майка е най-добрият модел за децата си тогава, когато е себе си и е опазила магията си да дарява и получава любов, не само като отплата или дължима благодарност в резултат на компромисите.
Да не забравяме естеството на задачата ни а именно да разсъждаваме върху качеството на резултатите от медийните усилия. Тук се опитвам да предположа какво ще произтече от водевила, в който животът ни често се превръща, като не щади нито екранните любимци, нито обикновените притежатели на телевизионни приемници.
Чудех се в кой момент ще се появи и Андрей, който в ритъма на същия сценичен жанр направи кръгом в ерегенството в поредицата от сватби и погребения в дъното на които се оглеждаха застаряващите Макс и Мориц.
Дочакахме! Андрей се показа в сутрешния блок на Нова, току преди старта на новото шоу,

напомпал бицепс
и видимо изпуснал
от парата на самодоволството

Двамата ще обърнат ролите и от нанасящи удари върху живи боксови круши, сега ще се подложат буквално на зрителската агресия, вербална, физическа, психическа, всевъзможна провокирана, отгледана и избуяла като гмо от пестицидите на комерсиалното ежедневно наторяване. Получава им се. Оцеляването.
Инстинктите им за самосъхранение са удивителни и редно е да признаем, достойни за висока оценка.
Няма по-опитен, но и лукав драматург от съдбата и ето как отново ни усмири като разшавали се деца на куклен театър, за да даде още един шанс на сървайвърите. А сървайвърите винаги имат право на доверие.
По прищявка на историческата обективна действителност, събитията в Либия са главната тема за целокупното човечество, проследяващо революцията в джамахирията благодарение на телевизионното дело.
След разговора с Андрей следват новините, които показват

необяснимо приповдигнатия
Сейф ал-Ислам, който хвали управлението
на баща си,

който е обявен за чудовище и престъпник срещу човечеството. В небето патрулират самолетите на НАТО, а нашите новинари правилно цитират българското правителство, подкрепящо здравите световни сили и новите либийски лидери.
Спомням си Ролан Барт, който казва, че историята трябва да служи на културните нужди, и се замислям за културните нужди, които замряха на санитарния минимум, след като заситихме едни други, които ни оставиха без спомени и без изводи за смисъла и ефекта от революциите.
Еволюцията е нашата тема днес, а не беше ли именно Дарвин формулирал интелекта като неизменна способност да еволюираш от нокаутиращ в боксова круша и обратно.
Успех и яка гърбина на всички участници във всички видове шоу, които ще следим, обещаваме!