Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжен съд – Монтана одобри споразумение между Окръжна прокуратура – Монтана и защитата на обвиняемия Г. К. Ф, за наказание 1 година и 6 месеца „Лишаване от свобода“ условно и 2500 лева глоба за незаконно отглеждане и държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества на обща стойност 61 639 лева. .

Делото е срещу Г. К. Ф. /65 г./ за това, че през януари 2021 г. в жилищна сграда и производствен цех в град Бойчиновци без разрешително и в нарушение на Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите засял и отглеждал 577 растения от рода на конопа и държал суха маса 6,5 кг на стойност 39 090 лева. В имотите на обвиняемия полицията открила и складирано с цел разпространение високорисково вещество – марихуана, с обща маса 3, 8 кг на стойност 22 549,38 лeва. Пред съда Г. К. Ф.- със средно образование, неосъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание 1 година и 6 месеца „Лишаване от свобода“, отложени с изпитателен срок 3 години и глоба 2 500 лева за незаконното държане с цел разпространение на марихуана с тегло 3, 8 кг и още едно наказание „Лишаване от свобода“ 1 година и 6 месеца, отложени с 3 години изпитателен срок и глоба 2500 лева за престъплението – отглеждане на забранени от закона наркотични вещества - 577 растения от рода на конопа и суха тревна маса 6,5 кг.

Съдът наложи на Г. К. Ф. за двете престъпления едно общо наказание в размер на 1 година и 6 месеца „Лишаване от свобода“, които се отлагат с 3 години изпитателен срок, както и 2500 лева глоба в полза на държавата.

Обвиняемият ще плати и 4941, 46 лева разноски по досъдебното производство.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.