Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Асен Асенов
Асен Асенов

Общинският съветник Асен Асенов е значима фигура в ромския елит на Шумен, казват близки до него. Но има и недоволни. Главно сред ромските неправителствени организации. Според някои от тях Асен Асенов участвал в различни европейски проекти, докато други НПО били елиминирани като партньори. Например в българо-швейцарската програма за сътрудничество Асен трябвало да отговаря за детски градини в Шумен и селата.

Тарторите в махалите казват, че това е конфликт на интереси, тъй като той е общински съветник от ДПС. Асенов отхвърли категорично твърденията им, които били продиктувани от злоба и завист.

Казва, че самият той работел като обучител. Задачата му била да организира ромите да участват в процесите на интеграция и да придобият опит в преговорите с държавни институции.

Асенов се изявява като здравен медиатор

и доброволец по програмите РОМЕД и РОМАКТ на Съвета на Европа и Европейската комисия. Причината за това му амплоа е, че след Шуменския университет, където завършва специалност "Социални дейности", е изкарал и квалификационен курс "Здравен медиатор" в Медицинския университет в София.

В CV-то си е посочил, че има опит в разработването на програми, свързани с формирането на ромския елит в България. Както и че обучава представители на общността да участват в политическите процеси. Според биографичната справка е работил и като консултант по проект "Нашият живот в нашите ръце". И освен това е компетентен в събирането на информация и в анализа на проблемите на етноса.

Според автобиографията на Асенов в европейски формат,

той владее 5 езика

с майчиния

- ромски, български, английски, турски и арабски.

Сред социалните умения е посочил "познания в полово-предаваните болести, преодоляване на културните бариери и превенция на ранните бракове".

Вероятно именно това го нареди в кандидат-депутатската листа на ДПС, но на неизбираемото 11 място.

"Беше бесен от решението на Предизборния щаб на партията. Казваше: "Уредиха други, на възраст, а аз

доказан човек,

с потенциал

и възможности, останах назад", спомня си днес близък до Асенов. По думите му Асен се колебаел дали заради неглижирането му да не влезе в ДОСТ заради избираема позиция в листата. Впоследствие обаче се отказал, тъй като местното партийно ръководство на ДПС разбрало за плановете му.

Сега пред Асенов стоял не по-малко сериозен въпрос - да влезе за втори мандат в листата на общинските съветници. През изтичащия първи мандат той влезе в постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания към Общинския съвет в Шумен. Проверка на "168 часа" установи, че е активен и винаги с позиция.

Вероятно затова в махалите вече се говори, че ако не го изберат Общината ще събори незаконните постройки. Но ако Асенов отново влезе в местния парламент, щял да уреди проблемите.

Както и че обучава представители на общността да участват в политическите процеси. Според биографичната справка е работил и като консултант по проект "Нашият живот в нашите ръце". И

освен това е компетентен в събирането на информация

и в анализа на проблемите на етноса.

Според автобиографията на Асенов в европейски формат той владее 5 езика с майчиния - ромски, български, английски, турски и арабски.

Сред социалните си умения е посочил "познания в полово предаваните болести, преодоляване на културните бариери и превенция на ранните бракове".

Вероятно именно това го нареди в кандидат депутатската листа на ДПС, но на неизбираемото 11 място.

"Беше бесен от решението на предизборния щаб на партията. Казваше: "Уредиха други, на възраст, а аз, доказан човек с потенциал и възможности, останах назад", спомня си днес близък до Асенов. По думите му Асен се колебаел дали заради неглижирането му да не влезе в ДОСТ

заради избираема позиция в листата Впоследствие обаче се отказал, тъй като местното партийно ръководство на ДПС разбрало за плановете му.

Сега пред Асенов стоял не по-малко сериозен въпрос - да влезе за втори мандат в листата на общинските съветници. През изтичащия първи мандат той влезе в постоянната комисия по култура, туризъм и вероизповедания към общинския съвет в Шумен. Проверка на "168 часа" установи, че е активен и винаги с позиция.

Вероятно затова в махалите вече се говори, че ако не го изберат, общината ще събори незаконните постройки. Но ако Асенов отново влезе в местния парламент, щял да уреди проблемите.