Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Киану Рийвс
Киану Рийвс

Oпра Уинфри, Чарлийз Терон, Джон Траволта и Лиъм Нийсън успяват да докажат твърдението, че „това, което не ни убива, ни прави по-силни".
Приписват на Платон думите: "Бъди добър с хората, защото всеки, когото срещаш, води тежка битка." Понякога дори тези, на които всички завиждат и мечтаят да живеят техния живот, са минали през най-големите изпитания, но са успели да се изправят и смело да продължат напред.
Ужасна трагедия разтърси семейството на Ник Кейв. На 14 юли синът на легендарния музикант загина, падайки от скала в английския град Брайтън. Там е семейното жилище на Ник Кейв, който отглеждаше двамата си близнаци със съпругата си Сузи. 15-годишният Артър е намерен с тежки наранявания на скалите и веднага е откаран в болница, където обаче лекарите не успяват да го спасят.
В официално изявление музикантът написа: „Нашият син Артър почина във вторник вечерта. Той е нашето красиво, щастливо, любящо момче", а братът близнак Ърл допълни в социалния си профил: „Артър, толкова те обичам. Никога няма да те забравя. Ти си най-добрият брат, когото можеше да имам."
Джон Траволта също се изправи пред едно от най-тежките изпитания в живота, когато загуби първородния си син. 16-годишният Джет загива, докато семейството е на почивка на Бахамите, за да посрещне 2009 г. Младежът обаче е намерен в безсъзнание във ваната и почива, преди да бъде закаран в болница.
Около смъртта му остават множество въпроси. Според официалната информация причината е рядка болест - синдром на Кавазаки, причиняваща припадъци и сърдечни проблеми. Според специалисти обаче Джет всъщност е страдал от аутизъм, но семейство Траволта не го е разкривало открито, защото те са сциентолози и
вярата им не признава
това заболяване
След трагедията Джон мисли дори да се оттегли от киното и от множеството си проекти, но по-късно признава, че именно заради подкрепата на феновете е намерил сили да продължи напред.
„Човек е като кораб, който потъва и има нужда от всички наоколо, за да остане на повърхността", категоричен е актьорът, който наистина съумява да продължи напред не само в кариерата си. Година след загубата на Джет Джон и съпругата му Кели Престън обявяват, че отново ще стават родители.
47-годишната тогава актриса признава, че зачеването й е истинско чудо и двамата с Джон приемат това като знак свише, че имат право отново да се усмихват и да бъдат щастливи.
Актьорът Лиъм Нийсън загубва прекрасната си съпруга по нелеп начин. Наташа Ричардсън пада по време на ски урок в курорта Мон Тремблан в Канада. Първоначално тя се чувства съвсем добре и дори
не търси лекарска помощ
След известно време обаче започва да изпитва силно главоболие и състоянието й рязко се влошава. Семейството решава да я откара с хеликоптер до нюйоркската болница „Ленъкс", но по пътя актрисата изпада в мозъчна смърт. Нийсън взема благородното решение да дари органите й.
Години по-късно актьорът споделя в телевизионно интервю: „Така и не успях да свикна с мисълта, че нея вече я няма. Понякога, като чуя отварянето на вратата, и си мисля, че тя се прибира вкъщи."
След смъртта на Наташа Лиъм се отдава на алкохола и признава, че дори е имал период, в който се е чувствал на ръба. Най-вече заради децата си той се отказва напълно от вредния навик и го заменя с интензивни тренировки. Решава на 60 години да стане екшън актьор и се отдава на всекидневна изтощителна подготовка. Филмът му „Твърде лично" се превръща в хит и дава възможност на Лиъм да докаже, че никога не е късно да станеш екшън герой, както и да се изправиш срещу собствените си демони.
Известен със своята затвореност и специално отношение към страданието е Киану Рийвс. Когато го питат защо е тъжен, обича да отговаря: „На вас ви е нужно да сте щастливи, за да живеете, а на мен не." Но Рийвс не е просто особняк. Животът неведнъж му е поднасял трагедии.
Детството му е трудно, родителите му се развеждат, когато е само на две години, след това майка му неколкократно се омъжва и развежда, така че Киану израства с много доведени бащи, но всъщност с нито един истински. Родният му баща е осъден за продажба на кокаин в Хавай, а майка му работи какво ли не, дори като стриптийзьорка.
Заради големия си талант Рийвс бързо пробива в киното и става световноизвестен със „Скорост" и „Матрицата". Но
успехите не му носят така желаното щастие
За миг сякаш нещата се нареждат - Киану се сгодява за актрисата Дженифър Сайм и двамата чакат дете, но съдбата им нанася удар. Дъщеря им е мъртвородена, а Дженифър, която така и не се съвзема от загубата, загива две години по-късно в катастрофа. На всичкото отгоре сестрата на актьора е диагностицирана с левкемия.
Киану обаче не се отдава на депресията, а се посвещава на благотворителни каузи, дарява огромни суми за болни от левкемия, участва в множество инициативи. Той дори решава да напише книга за взаимопомощ, в която проповядва, че
не е нужно непрекъснато
да сме щастливи,
за да живеем пълноценно, и че понякога трябва да се радваме дори на мъката в живота си, защото е знак, че сме имали нещо ценно.
Неподозиран удар поднася съдбата и на носителката на „Оскар" Дженифър Хъдсън. През 2008 г. бившият съпруг на сестра й застрелва брутално майка й, брат й и 7-годишния й племенник. Шокът е огромен за актрисата, но благодарение на психотерапевта си тя успява да стъпи на крака и решава в памет на племенника си да създаде фондация за подпомагане на деца от проблемни семейства.
Актрисата Чарлийз Терон пък използва трагедиите от миналото си за своите превъплъщения пред екрана. Тя прави уникална роля като убийца във филма „Чудовище". За нея не само качва петнайсет килограма, обръсва веждите си и носи изкуствена челюст, но и разравя най-болезнените спомени от детството си. Актрисата не крие, че да изиграе убийца, за нея е особено тежко, защото самата тя като дете е станала свидетел на ужасяващата сцена как собствената й майка убива баща й.
Всъщност става дума за самозащита, защото бащата на Чарлийз страда от алкохолизъм и често пребива съпругата си, но когато се опитва да посегне и на дъщеря си, майката действа решително и го застрелва. Шокът обаче завинаги оставя следа у Чарлийз и тя признава, че кошмарите за случилото се я преследват години наред.
Вместо да се отдаде на самосъжаление обаче, актрисата
използва най-тъмния
си спомен,
за да черпи вдъхновение от него и да го използва за по-доброто си представяне пред камерата. И рискът си струва - ролята в „Чудовище" й носи „Оскар".
С много травми е изпълнен и животът на Опра Уинфри. Тя израства със самотна майка с психични проблеми и често е гледана от роднини или съседи. Когато е на десет години, е изнасилена от свой чичо. Тормозът продължава години наред и едва на четиринайсет Опра забременява, но синът й почива малко след раждането.

Целият материал четете в новия брой на в. "168 часа".

Чарлийз Терон
Чарлийз Терон
Лиъм Нийсън и покойната му жена Наташа Ричардсън.
Лиъм Нийсън и покойната му жена Наташа Ричардсън.