Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Венета, преподавала на Червения пират в Математическата гимназия в Сливен
Венета, преподавала на Червения пират в Математическата гимназия в Сливен

"Много съжалявам за това момче, познавам го от доста отдавна и се учудих от тези неща, които се говорят в общественото пространство. За съжаление, той има психични проблеми, и то отдавна." Това каза Венета, учителка по химия на задържания за заплахи срещу магистрати и политици Илко Захариев, по прякор Червения пират, в ефира на Нова тв. Двамата били съседи в Сливен.

По думите й като младеж Илко завършил с отличен успех Математическата гимназията в Сливен, описва го като интелигентен, дори кандидатствал архитектура, но не го приели. "Вероятно психичните проблеми му се дължат на факта, че родителите му се разделиха в този период и може би това е отключило това заболяване", каза още тя.

Илко заплашвал и съседите си в блока, където живял в Сливен. Те свикали заседание, на което направили подписка. Внесли я в полицията и се образувало дело. Това се случва, след като Илко Захариев оставял бележки със заплахи във входа, както и на вратата на неговата учителка Венета. Тя виждала на вратата си бележки с неговия подпис, на които пишело "Не тропайте, ще стрелям".

"Не е напълно наясно със ситуациите, когато излизах и любезно го поздравявах, той се обръщаше към мен с някакъв неразбиращ поглед", твърди тя.