Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бойко Борисов КАДЪР: БНТ
Бойко Борисов КАДЪР: БНТ

"От нас се иска само да натискаме копчето, доколкото разбрах", гневен бе лидерът на ГЕРБ

"Колкото по-бързо забравим вчерашната среща, толкова по-добре. Срещата не произведе нищо освен една нова разделителна линия", така коментира пред медии лидерската среща между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. А обобщението му за случилото бе с ирония: "Разбрахме се, че ще се срещаме във вторник да се разбираме". Той обаче подчерта, че няма да изнася какво се е случило.

Борисов обясни, че новата разделителна линия е породена от "помпозната проява за издигане на кандидат за кмет на София месеци преди изборите". 

"Асен Василев дойде, пи кафе и отиде на среща с украинската посланичка. Нито тема по управленска програма, нито тема свързана с Украйна, пакетите с военна помощ. Нищо от това, което обществото чака. Нито наводненията - какви мерки, какви пари", ядоса се Борисов.

Той уточни, че всеки има право да издига кметове, но се разгневи, че пак са говорили за "Борисовата държава" и приказки отпреди 3 г. Бил озадачен след говореното снощи. "През тези години, когато те управляваха, даваха ли пари за детски градини и училища в София, за продължението на дъгата? Отново се измества темата. Когато те тръгнат да говорят за регулатори, ние също ще тръгнем да си правим предизборна кампания", закани се той.

Лидерът на ГЕРБ уточни, че лидерските срещи са лидерски. "Когато са 10-15 човека вътре, става говорилня и нищо конкретно не се решава", добави Борисов. Все пак той определи срещите не като нещо чак толкова лошо, защото можело да се гледа и парламентарната програма, и всичко което влиза в МС. "Габриел се въздържа парите от БЕХ да бъдат извадени, само че те не се съгласиха с нея", вметна той.

Борисов даде карт бланш на ПП-ДБ ако искат да уволняват десетимата зам-министри, за които твърдят, че са на ГЕРБ. "Шефът на митницата ли е на Борисов, шефът на НАП ли, на БЕХ, да не ги изброявам", продължи той. И отново се върна, че в момента, в който е трябвало да направят максимални усилия, за да съставят управленска програма и бюджет, това не е обсъждано. Асен Василев дори нямало да защитава бюджета в парламентарната зала, защото е Брюксел. "От нас се иска само да натискаме копчето, доколкото разбрах", гневен бе лидерът на ГЕРБ.

Все пак вчера двете коалиции са обсъдили за службите. "Хубаво е председателя на ДАНС, на СВИ (военна информация бел.ред.) да предложат, кандидати за зам.-шефове, добри кандидати и професионалисти - има право правителството да разполага с такива хора, за да не се оправдава с забавяне на информация или каквото и да било", добави екс премиерът.

Причината Мария Габриел да закъснее пък била среща с посланика на Йордания.

"Категорично осъждам поведението на "Възраждане", свързано с агресията, инакомислещите, провокациите и езика на омразата. Темата ГЕРБ "Възраждане" не съществува", добави той във връзка с обвиненията, които ПП-ДБ отправиха към партията му за плаващи мнозинства с хората на Костадин Костадинов. Борисов подчерта, че осъжда провокациите и езика на омразата. "Тези, които ги подкрепят, са български граждани. Ние сме против това, което се случва, особено агресията. Има достатъчно текстове по наказателните кодекси. Вярно, че те гледат от това, което правеха протестиращите преди - хвърляха яйца, свински уши, домати... ", каза лидерът на ГЕРБ.