Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

РУМЯНА ЧЕНАЛОВА
РУМЯНА ЧЕНАЛОВА

Ангел Божилов наредил да се изтеглят 690 000 лв. Парите били, за да се реши спорът му с НЕК в негова полза

Шефът на “Обединени енергийни търговци” Ангел Божилов се срещнал със съдийката Румяна Ченалова в Солун, за да реши в негова полза дело, което водел с НЕК, заяви в сряда в спецсъда бившата дясна ръка на търговеца на ток Димитър Попов. Той е ключов свидетел по делото срещу бившата съдийка и затова разпитът му продължи повече от 3 часа.

Попов не присъствал на срещата. Той разбрал, че Божилов се видял с Ченалова, защото след като се върнал от Гърция, шефът му бил много доволен и заминал на почивка. Основната задача на Попов била да организира минаването на въоръжената охрана на Божилов през границата. Попитан от съдия Николай Димитров как го е направил, той отказа да отговори, “за да не се уличи в престъпление”. В Гърция “на лодка” Божилов се видял и с прокурор, но свидетелят не си спомни името.

Енергийният търговец се обадил на Попов да вземе от касата на една от фирмите му 690 хил. лв. и да придружи до банка служителка. Парите били в сак. Жената ги внесла по сметка на адвокатите на бизнесмена, а един от тях веднага ги изтеглил. Според Попов парите били за решаване на делото в полза на Божилов. Двамата били много близки 20 г. и макар Попов да не се водел на договор, бил вторият човек във фирмата. Скарали се обаче за 1,5 млн. евро.

В съда бившият приятел на Божилов изрази недоволство, че акцията на ДАНС била само срещу Ченалова, а не срещу Божилов. Когато агентите го разпитвали, твърдели, че ще е срещу двамата.