Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Петков и Стефан Димитров
Кирил Петков и Стефан Димитров

Кирил Петков също се оказа във фотоархива на Стефан Димитров - един от обвинените за организирана престъпна група в митниците. След главния секретар на МВР Живко Коцев, бившия вътрешен министър Бойко Рашков, бившата туристическа министърка Николина Ангелкова и други публични личности, в социалните мрежи от два дни се върти, коментира и препраща и снимка за спомен с лидера "Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

В събота прокуратурата "обогати" фотоархива на Стефан Димитров и със снимки на хасковлията с директора на митниците Петя Банкова в хотел в Правец.

Димитров-младши според фактите от разследването, измесени публично в съдебна зала, е бил засечен със съгражданина си от Хасково Паскал до Румъния, където е бил заловен тир с контрабандни цигари през февруари. Обвинението го сочи като активен участник в контрабандата, а парите от нея, инвестирал в бизнес за бързи кредити.

Стефан е син на Марин Димитров, бивш шеф на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Малко преди да влезе в съдебната зала, бащата бе откаран в "Пирогов", а синът е в ареста заедно с Петя Банкова.

Сайтове и автори размишляват емоционално от часове какво може да свързва един бивш премиер и лидер на партия с младия мъж от Хасково.

На кадъра, който се появи в групи във Фейсбук, Кирил Петков и Стефан Димитров са прегърнати.

Според сайта "Гласове" на Явор Дачков това не било случайна снимка за спомен, защото прегръдката между двамата мъже подсказвала познанство отпреди заснемането. "Гласове" предполага, че фотосът е от Градската градина в Пловдив.

"24 часа" опита да открие първоизточника, разпространил този кадър, но единственото, което разбрахме, че е направен в някоя от последните предизборни кампании, вероятно местния вот, но активният живот започва след избухването на скандала в митниците.

По време на избори политиците се снимат с хиляди хора, което не ги прави приятели, коментира източник от Продължаваме Промяната, според когото и общото фото на Петков и арестувания за контрабанда сега е част от новата предизборна борба