Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжната прокуратура в Добрич
Окръжната прокуратура в Добрич

Окръжната прокуратура в Добрич започна проверка за потенциално унищожаване на пясъчни дюни в курортния комплекс "Албена", съобщават от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Държавното обвинение се е самосезирало по публикации в медиите, уточнява БТА.
Проверката трябва да установи дали има данни за евентуално извършено престъпление по член 278в, ал.1 от Наказателния кодекс, който гласи, че противозаконното унищожение или повреждане на защитена територия или местообитание - предмет на опазване в защитена зона, се наказва с "лишаване от свобода" до три години или с "пробация", както и с глоба от 2000 до 10 000 лева.
Извършването на проверката е възложено на Областната дирекция на МВР в Добрич и ще изясни всички факти и обстоятелства около изложеното в публикациите твърдение за "унищожени над 800 метра дюни и умишлено изместване на устието на река Батовска, която се влива в Черно море и е част от резервата "Балтата". Обществеността ще бъде уведомена за резултатите от проверката, казват от пресцентъра на Апелативната прокуратура.