Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лена Бориславова КАДЪР: bTV
Лена Бориславова КАДЪР: bTV

С кабинета, който представи Димитър Главчев, той избра страната на ГЕРБ и ДПС, заяви Лена Бориславова от ПП-ДБ по Би Ти Ви. Съставът на този кабинет е политически неприемлив от страна на ПП-ДБ, но и силно провокативен от гледна точка на 3-те големи скандала, които тресат обществото. Първият е свързан с "Турски потоки" и енергетиката - човекът, редактирал тази мистериозна пътна карта, с която даваме всичко на Русия, изведнъж се оказва предложен за министър на енергетиката. Другият голяма скандал е свързан със съдебната система - на фона на целия скандал министър се оказва заместника на Сарафов, заяви Бориславова.

Според нея конституционните промени, които бяха направени, са добри, "не трябва да се срамуваме от тях". Проблемът с двойните заплати за депутатите щял да се регулира с допълнителен закон.
Още през декември снехме доверие от министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Сега отпадна предтекстът, че има оставка на главния секретар на МВР и поради това трябва да е Калин Стоянов и никой друг, каза Лена Бориславова. Деутати могат да обсъждат въпроси от обществено значение с министрите, отговори тя на въпрос защо Кирил Петков е ходил при министър Калин Стоянов да настоява оперативния щаб за изборите да е с ръководител определен зам.-министър.
Информацията която излиза за натиск оказван от Калин Стоянов и прокурори върху Живко Коцев е абсолютно скандална, заяви Бориславова. "Най-големиият престъпник да бе Живко Коцев, какъвто той не е, то му е изписано на лицето, не може висши прокурори да ходят и да му искат оставката, защото иначе нещо лошо ще му се случи".

На въпрос готови ли са след изборите ПП-ДБ да седнат на една маса с ГЕРБ за преговори тя каза: не можем да продължим разговори, докато от името на ГЕРБ на тази маса сяда Делян Пеевски.