Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Матю Пери СНИМКА:  instagram
Матю Пери СНИМКА: instagram

Матю Пери е бил трезвен и много активен в програмата си за възстановяване, дори е говорел на срещи и е спонсорирал други зависими в навечерието на трагичната си смърт през уикенда.

Близък приятел на покойната телевизионна звезда потвърди, че Пери не е пил алкохол и изглежда "се чувствал добре", преди да бъде намерен мъртъв в дома си в Пасифик Палисейдс в събота.

Но колега от неговата програма за възстановяване каза: „Мати със сигурност не пиеше. Той беше голяма част от нашата общност на АА. Той посещаваше срещи, говореше на срещи и работеше с новодошлите.“

Източник каза, че актьорът се е съсредоточил върху това да помага на други хора, борещи се със зависимостта и наскоро е изразил интерес да сподели историята си чрез публични изказвания.

„Мати каза, че иска да обикаля в университетите и да говори за алкохолизма. Това беше неговият подарък. Той можеше да говори толкова добре и да мотивира хората“, добави източникът.

„За него беше важно да достигне до младото поколение и да разпространи своето послание „Не се предавай“. Той наистина живееше с тези думи.“

„Той винаги караше хората да се смеят, дори на срещите. Но той също беше духовен, не религиозен, а духовен. Той говореше и знаеше, че това е неговата мисия. Да помагаш на другите хора, да им даваш надежда.“

Първоначалните доклади за смъртта на телевизионната икона гласят, че Пери е намерен безжизнен в джакузи, но на мястото не са открити наркотици и няма индикации за насилие.

Смята се, че той се е удавил, въпреки че официалната причина за смъртта все още не е установена и първоначалният резултат от аутопсията е „отложен“, като ще последват токсикологични доклади.

В месеците преди смъртта си Пери имаше множество публични изяви, по време на които говореше за преодоляването на пристрастяването, основна тема в мемоарите му от 2022 г. „Приятели, любовници и голямото ужасно нещо“.

В последното си интервю за популяризиране на книгата си през ноември 2022 г. той настоя, че противно на общоприетото схващане, „хората могат да се променят“, ако желаят да положат работа.

Той каза: „Искам хората да разберат, че не са сами, че има други хора, които се чувстват точно така, както се чувстват те.

„Че поведението им не е лудост, че имат заболяване и вината не е тяхна. Има една много известна реплика, че хората не променят. Случайно знам, че хората се променят. И виждам това всеки ден. Виждам, че хората се подобряват. Виждам как светлините в очите им светват и те преминават през ужасната част от пристрастяването и детоксикацията и са в състояние да живеят нормален живот, стига да вършат определено количество работа всеки ден.“

Десетки знаменитости и бивши колеги отдадоха почит на любимия актьор след смъртта му, включително приятелят му и комик Ханк Азария - който приписа на Пери, че му е помогнал да изтрезнее.

В емоционално видео в Instagram в неделя Азария си припомни как Пери бил „първият приятел, когото намерих в Лос Анджелис“.

„Когато се преместих там, аз бях на 21, той беше на 16. Заедно направихме пилотен проект, наречен „Morning Maggie“, който така и не видя бял свят, но Матю и аз станахме наистина добри приятели“, добави Азария.

Той добави, че „повечето нощи, които сме прекарвали с Матю, сме плакали от смях. Наистина го обичах. Много от нас, близки до него, наистина смятаха, че сме го изгубили заради наркотиците и алкохола преди много време. Както той документира в своята книга, в своята автобиография, имаше толкова много страдание. Трябваше да взема и да оставя тази биография 11 пъти, беше толкова болезнено за мен да чета“, продължи Азария.

Актьорът разкри, че самият той е трезвен от 17 години и че „Матю ме заведе в АА същата нощ, когато се присъединих към тях“.

„Цялата първа година бях трезвен, двамата ходехме на срещи заедно, а той беше толкова страхотен... Той беше толкова грижовен, даващ и мъдър и напълно ми помогна да изтрезнея“, добави Азария.

„И наистина ми се иска да можеше да намери сили в себе си да остане по-последователен с трезвия живот, но като човек, който се възстановява, беше трудно да прочета и това.“

„Едно от ужасните неща на тази болест е, че тя просто отнема човека, когото обичате, и, знаете ли, професионално, като актьор, той беше толкова брилянтен.

„Просто ми се иска аз и светът да получим това, което би била останалата част от кариерата му“, завърши Азария, предава вести.бг.

54-годишният актьор от „Приятели“, който говореше откровено за пътя си към възстановяване и многобройните рецидиви през годините, породи опасения, че може да е посегнал към алкохола, след като се смята, че се е удавил в хидромасажната си вана.