Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лекарският съюз да каже колко медици трябва да загинат, за да му обърне внимание

МИНЕ, не мине време, и отнякъде изскача небезизвестният доцент Мангъров и започва да бълва своите небивалици. Довели до абсурда България да е единствената страна, в която се вярва, че Бойко Борисов е пуснал вируса, за да запази властта си, а в групата, че COVID-19 е измама, има над 9000 членове. Всичките вероятно с жълти книжки.
На 12 март Мангъров открито заяви, че ще жертва дипломата си, ако вирусът не изчезне до юни. Юни отдавна мина, вирусът си е тук, а Мангъров все още не си е изял или скъсал тапията.

Което говори точно за какъв специалист става въпрос. След като не можеш да си спазиш мъжката дума, значи просто си нещо друго. Неопределено.

“Дa, кaзaх, чe прeз юни кoрoнaвируcът ще изчeзне, cилнo ce нaдявaх, нo нe cтaнa. Тoзи вируc cъщo щe изчeзнe - щe cтaнe прeз юли, прeз aвгуcт. Нo aкo нe изчeзнe, трябвa дa приeмaме нoвa нoрмaлнocт - чe caмo ако имaш нуждa oт пoмoщ - в пo-мaлкo oт 1% oт cлучaитe, щe я пoлучиш. Aкo трябвa, щe cи cкъcaм диплoмaтa”, кoмeнтирa Мангъров грешните си прогнози през юли. Сега идва ноември и това не се случва. И пак нищо не се случи с дипломата. Вместо това започнаха други наставления, като “всяка жаба да си знае гьола” и други подобни. Като на човек, който е скъсал връзката с реалността.

Твърд привърженик на шведския модел, който така и не намери сили в себе си, да се извини, че дори скандинавците си признаха, че са сгрешили.

Неуморимият Мангъров дори се зарадва, че вече над 1/4 от пробите у нас са положителни, защото така се създавал стаден имунитет.

След като световни учени доказаха, че имунитет към вируса не съществува. Представяте ли си каква звезда се крие в България?
Направо Нобелов лауреат за медицина. И пак не му дадоха наградата. След като е единствен в света!

Най-странно в ситуацията се държи лекарският съюз. Колко техни колеги трябва да измрат, за да се излезе с някаква позиция за Мангъров? 100, 200, нека си кажат. Поне официално да му поискат дипломата. Защото поведението му е срамно в една тежка обстановка. И се използва за всякакви, но не и хуманитарни нужди. Както изисква една клетва, май от Древна Гърция.

На всичко отгоре е и доцент. Нали имаше някаква комисия, която ги одобряваше. По-добре да го направи професор директно. За заслуги към световната медицина. Човекът, за когото коронавирусът е просто един грип.

Всички останали нека се борят с вятърни мелници, след като не го слушат. И все още го търпят. И колкото повече го търпят, си е за тяхна сметка.