Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Каролев СНИМКА: фейсбук/ Владимир Каролев
Владимир Каролев СНИМКА: фейсбук/ Владимир Каролев

Трима световно известни доктори епидемиолози и експерти по публични здравни политики от три от най-добрите университети в света (Оксфорд, Харвард и Станфърд) преди няколко дни написаха отворено писмо, в което подчертават силно вредните ефекти върху физическото и психическото здраве на хората на някои сегашни политики за контрол на COVID-19. Всеки един от тези трима доктори има много по голям принос в науката от всички доктори в нашия НОЩ взети заедно. Лесно проверимо чрез google scholar.

За по малко от седмица над 12000 доктори и епидемиолози от цял свят са се подписали под това отворено писмо - толкова за полит опорката “Тегел е самотен глас и няма как да е прав”.

И разбира се полит организацията СЗО обърна палачинката и заяви, че т.н. локдаунс не са ефективни и водят до масово обедняване и влошаване на психическото и физическото здраве на населението. Накратко, редовното миене на ръце и физическото дистанциране са най-полезните мерки. Както и разходки и спорт на открито, особено когато е слънчево.

*Владимир Каролев във фейсбук