Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кирил Домусчиев Снимка: Фейсбук
Кирил Домусчиев Снимка: Фейсбук

„Върнах се преди десетина дни от Франция. Още там бях усетил лека настинка. Прибрах се вкъщи и си направих едноседмична карантина, като съответно се лекувах със стандартните лекарствени средства. Съпругата ми също вдигна висока температура и в крайна сметка си пуснахме тестове за коронавирус, които се оказаха отрицателни. В неделя решихме пак да си направим преглед и да направим скенер на белите дробове. Най-близката болница до нас беше „Софиямед“. Веднага бяхме хоспитализирани“.

Това разказа пред Нова телевизия собственикът на „Адванс Медиа груп” Кирил Домусчиев, който бе диагностициран с коронавирус,

Вторият тест, след като постъпих в болницата, се оказа положителен.

Ние не сме чумави, каза Домусчиев по повод реакциите на различни хора към заразените.

На съпругата на Домусчиев са направени 4 теста и всички са отрицателни. Това доказва, че жените не се заразяват толкова често, колкото мъжете, коментира той.

След една седмица може да се направи допълнителен скенер и да видим какво е развитието на заболяването. 

Домусчиев каза, че го лекуват с хлорохинов сулфат - продукт срещу малария, в България отдавна не се внася, Домусчиев го е търсил из Европа. Лекарството е на 60 години.

Във всичките държави, в които търсих препарата, който казват, че е успешен при лечение, не успях да го открия. Вече е изчезнал от пазара.

Правителството трябва да направи връзка с Германия, Франция, Индия,държави, в които се произвежда.

Препоръчвам на хората да не се паникьосват, това не е чума. Стойте у дома и поддържайте лична хигиена. Смятам, че се справяме сравнително добре спрямо много други държави по света.

Благодаря на всички медицински специалисти и на всички хора, които поддържат икономиката ни жива.

Всички хора, които са на "фронтовата линия", адмирации за тях, но ни трябва производство на храни, на лекарства, нуждаем се от медии и от услуги, да не ги забравяме и тях, адмирации.

Убеден съм, че ще се справим със ситуацията.