Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сочен като евентуален извършител на палежа, бившият полицай Веселин Димитров живеел на семейни начала със собственичката на опожарения апартамент от далечната 1992 г.

През 1993 г. той е преназначен от Четвърто полицейско управление в Криминална полиция на ОД МВР-Варна. Работи в групата за противодействие на противозаконното отнемане на моторни превозни средства.
“Беше добър човек и колега”, коментират пред „168 часа” работили с него служители на реда.
Те си спомнят, че на един банкет собственикът на заведението, в което са били, обвинява Димитров, че е откраднал парите, оставени на масата за сметката на компанията.

Ресторантьорът лично сигнализира тогавашния директор на полицията Петко Петков. Димитров е уволнен светкавично. Уволненият полицай оспорва пред съда заповедта и печели делото. Съдът го възстановява на служба, но скоро след това, по неписаните закони във вътрешното ведомство, е принуден да напусне структурата на МВР.
Преди дни Димитров прави пространно излияние пред местен сайт. В него обяснява, че през последните 28 години живее на съпружески начала с жена в апартамента й в квартал “Вл. Варненчик”. Той твърди, че
жилището е
било катакомба
и след упорития му труд, само със собствени средства, е успял да го превърне в луксозно.
Той подробно описва колко усилия му е коствало това. Споменава, че жена му е била изцяло на негова издръжка, защото близо 3 десетилетия не е ходела на работа. Че е отгледал и собствения й син като свой. С гордост споделя, че младият мъж е сред малцината, завършили с пълно отличие Военноморското училище “Н. Й. Вапцаров”. Че успешно се е реализирал в живота, както и двете дъщери от брака му.
Обиден, той разказва, че има срок, в който да напусне чуждото жилище и на 66 години трябва да гради наново живота си в родния си Долен чифлик.
В годините семеен живот жена му все по-често и все повече започнала да употребява алкохол, оплаква се мъжът, без да каже и дума за каквото и да е насилие от негова страна към нея.
Според шеф на неправителствена организация, с която потърпевшата успяла тайно от мъжа си да поиска помощ, тя е била подложена на системен
физически
и психически
тормоз
в продължение на две дестилетия.
В скандалите била заплашвана от Димитров и с убийство. При последния тя била пребита. Имала спукани ребра. Заради болките й било трудно даже да върви. Тя е настанена в кризисен център, а съдът дал 10-дневен срок на Димитров да напусне жилището й. Срокът изтича на 16 януари.
Като всяка жертва на домашно насилие и жената на Димитров се срамувала да споделя за случващото се в семейството, чувствайки се виновна и страхувайки се, че ще последва нов тормоз. Това пък превръщало насилието в константа, а насилникът ставал все по-жесток към жертвата си.