Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мълчание: Темата за отсъстващите депутати не е обсъждана от ръководителите на ДПС.
Мълчание: Темата за отсъстващите депутати не е обсъждана от ръководителите на ДПС.

 

 

Четиримата депутати от ДПС, които отсъстваха от парламента по време на гласуване на вот на доверие на правителството, се разминаха на косъм с другарски съд пред ръководството на партията - научи "168 часа" от народни представители. Вариантът партиен съд като наказание отпаднал в последния момент, тъй като сред отсъстващите бил и самият лидер на ДПС Ахмед Доган, който от години не ходи на работа в пленарната зала.
"Няма как да съдим лидера си, ще ни се смеят. Той направо ни прецака - казва депутат - Можеше да ни предупреди поне." "Покрай шефа кръшкачите отърваха по-леката наказателна мярка поведението им да се обсъди на заседание на парламентарната група. Неидвайки на работа, те на практика подкрепиха ГЕРБ при гласуване вот на доверие" - обяснява народен избраник.
В списъка на депутатите дезертьори,чието отсъствие в ДПС смятат като пълна подкрепа за правителството са Емел Етем-Тошкова, Искра Михайлова, Хасан Хаджихасан и Гюнай Сефер.
"Колегите показаха на премиера, че го подкрепят в управлението и той може да разчита на тях, когато се наложи" - беснеят недоволните поведението на "кръшкачите" депутати.
"Как може никой от ръководството на партията да не им потърси отговорност защо индиректно така се подкрепя правителството. Същото това правителство, заради което тютюнопроизводителите - нашият електорат, изнемогват и живеят в крайна мизерия заради унизителните цени, на които се изкупува тютюнът" - ядосва се един депутат от Южна България.


Лютви Местан:
Колегите имаха уважителни причини
"168 ЧАСА" потърси за коментар на отсъствията на заместник-председателя на ДПС Лютви Местан.
"Действително колегите отсъстваха. Но те имаха уважителни причини. Уведомиха ме предварително" - заяви Лютви Местан. На въпрос на "168 часа" защо не е казал за това на председателя на Народното събрание Цецка Цачева, Местан опонира: "Защо да уведомяват председателя, уведомиха парламентарната група."
Нищо такова не ни е казвал! Това е скандално" - коментират депутати от ДПС.

 Нови правила

ЗАРАДИ прецедента с отсъстващите петима депутати в парламентарната група на ДПС умуват дали да не въведат наказания, за да не се повтаря случаят и при други гласувания. За целта ще се преглежда уставът на партията.
"Как може да не идват на работа и шефовете да си траят. Мина и замина, сякаш нищо не се е случило" - възмущават се народни представители. Техният гняв бил основателен, тъй като въпросът не е поставян досега за обсъждане, при положение че с дезертьорството са саботирали решенията на самата парламентарна група.