Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Най-вероятният бъдещ шеф на ЕК Манфред Вебер поздравява с прегръдка Цветанов за новата му позиция.
Най-вероятният бъдещ шеф на ЕК Манфред Вебер поздравява с прегръдка Цветанов за новата му позиция.

Зам.-председателят на ГЕРБ избран с пълен консенсус в ръководството на агенцията, след като направи и невъзможното, за да осигури единни правила за работата й с властите в отделните държави членки. На него са поверени връзките на националните парламенти със  и с Европейския парламент

Лидерът на парламентарната група на ГЕРБ, зам.-председател на партията и шеф на комисията по сигурност на Народното събрание Цветан Цветанов бе избран за постоянен представител в Управителния съвет на Европол на Съвместната група за парламентарен контрол на агенцията. Това се случи на заседание в Брюксел днес.

Цветанов бе избран с пълен консенсус на делегациите на всички национални парламенти и на Европейския парламент (ЕП). Именно той поема връзката между националните парламенти на държавите членки, ЕП и УС на Европол.

Номинацията направиха съпредседателите на групата от вътрешната комисия на ЕП и австрийското председателство на Съвета на ЕС. Те се аргументираха с високата си оценка за качествата на Цветанов и богатия му опит като вътрешен министър и вицепремиер в периода 2009-2013 г.

В рамките на българското председателство на Съвета на ЕС именно Цветанов успя да осигури приемането на единните стандарти за работата на Европол с Европейския и националните парламенти, и то при положение че няколко държави имаха твърдо резерви. Пробивът с приемането на общите правила бе постигнат на форум на Европол, домакинстван от Цветанов.

“Много съм доволна от сътрудничеството ми с г-н Цветанов. За Европол е чест да работи с него. Ние в правоналагащата общност разчитаме на него и е истинско удоволствие да работим с него. Той е и наш приятел”, подчерта изпълнителният директор на Европол Катрин де Бол.

“Г-н Цветанов е показал, че е много отдаден на работата с Европол”, каза и шефът на УС на агенцията Прит Паркна.

“Той върши страхотна работа в УС на Европол”, аплодира и шефът на комисията по европейски въпроси в австрийския парламент Кристиян Бухман. “Сигурността и борбата с престъпността са едни от най-важните неща за хората. Те очакват от нас да бъдем силни. Страхотно е такъв експерт като Цветан Цветанов да е представител на групата за наблюдение на Европол. Това е огромна отговорност. Щастлив съм, че той прави това”, приветства лидерът на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер, който през ноември почти сигурно ще получи номинацията на европейската десница за шеф на ЕК от 2019 г.

Шефката на Европол Катрин де Бол поздравява зам.-шефа на ГЕРБ за избирането му с пълно мнозинство.
Шефката на Европол Катрин де Бол поздравява зам.-шефа на ГЕРБ за избирането му с пълно мнозинство.