Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

ПРОКУРОР ЗОРНИЦА ТАСКОВА
ПРОКУРОР ЗОРНИЦА ТАСКОВА

Гранични полицаи закопчаха на летището в София един от най-опасните черногорски гангстери - Предраг Кнежевиц (42 г.), преди да излети от България.

Мъжът, който е сочен като един от лидерите на т.нар. кавказки клан в Черна гора, се е подвизавал у нас с фалшив португалски паспорт с името Бранко Даниел.

Кнежевиц е издирван от Интерпол от март 2017 г., за да излежи 8 месеца затвор - остатък от присъда за опит за убийство на 2-ма мъже, съобщи за “24 часа” говорителят на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова. Бил осъден на 1 г. затвор окончателно от върховния съд в Подгорица.

На 3 ноември 2003 г. Кнежевиц извикал аверите си на кръстовище в Котор, за да уредят сметките си. Той обаче отишъл преди тях на уреченото място и открил огън по мъжете, разказаха запознати. В родината си той подозиран в извършването на много и различни престъпления.

У нас Кнежевиц влязъл на 11 септември. Португалският паспорт обаче усъмнил полицаите и те започнали проверка. По снимката и отпечатъците в Интерпол разбрали, че Бранко Даниел е търсеният Кнежевиц. Преди това с издирването на черногореца са се занимавали служби във Франция, Германия, Португалия и Испания. Според сръбската информационна агенция ТАНЮГ Кнежевиц използвал различни фалшиви самоличности, с които пътувал през няколко държави от ЕС. На 22 септември прокурор Ирена Ганчева е поискала от Софийския градски съд да задържи черногореца за 40 дни, докато у нас постъпи молба от властите в Черна гора за екстрадицията му. Пред съда Кнежевиц казал, че е португалец, но роден в Барселона. Представил се като бизнесмен с ресторанти в Испания. В съдебното заседание той дори отказал преводач за черногорски език. Настоявал за превод на английски. Съдия Николай Младенов го е оставил зад решетките.

След като пристигнат документите от Черна гора, градският съд ще решава за екстрадицията му.