Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Задържаният по подозрения в тероризъм австриец  СНИМКА: Румяна Тонева
Задържаният по подозрения в тероризъм австриец СНИМКА: Румяна Тонева

Бащата на задържания по подозрения в тероризъм австриец Кевин Бехли го е издал на тамошните власти, които са предали сигнала до българските си колеги, се разбра в спецсъда днес.

Там в 15 часа с белезници на ръцете и пранги на краката бе доведен 30-годишният мъж. 

Той влязъл в България на 10 септември и не декларирал оръжието си. На 11 опитал да напусне България, но след сигнала на австрийските власти бил заловен. В него имало 2 карти - едната била с маршрут от Австрия до сирийския град Идлиб, а втората била на самия град.

Когато го попитали накъде е тръгнал, Бехли признал, че отива на война и иска да се включи в бойните действия. Не посочил за коя страна обаче. 

Един час преди разглеждането на мярката му за неотклонение спецпрокуратурата пристигнала експертиза, че Бехли страда от психотично разстройство.

"Ако бяхме получили по-рано документите, щяхме да поискаме той да бъде настанен за изследвания в психиатричната клиника към затвора в Ловеч", обясниха от държавното обвинение. Оттам посочиха, че са готови и сега, в случай че съдът остави мъжа в ареста, да го пратят на изследванията в Ловеч.

В момента спецсъдът продължава заседанието си.