Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Христо Стоичков се прибрал по спешност в България, защото майка му Пенка се чувствала зле. Това разкри Стилиян Петров след благотворителния мач в Глазгоу, където над 20 000 зрители гледаха световните звезди. Срещу тима на Стилиян бе този на вицекапитана на “Ливърпул” Джеймс Милнър.

“Точно се канехме да говорим сериозно с Христо, защото не помръдна цял мач, и той си тръгна”, разказва Стилиян пред “Дейли Рекърд”. Ходом обаче Стоичков изработи единия гол след перфектно центриране към Роби Кийн.

Бившият капитан на националния ни отбор благодари на всички, които се отзоваха на поканата на двамата.

“Организацията беше кошмар. Някои пристигнаха часове преди мача, други си тръгнаха веднага след него. Имахме и няколко отсъстващи, но се извиниха. Джон Тери звъня пет пъти, за да обясни, че няма кога да направи медицинските тестове за “Спартак” (Москва). Юрген Клоп нае частен самолет, за да пристигне навреме. Жозе Моуриньо направи огромен жест към нас, като пусна Ашли Йънг без никакви условия. Дори му казал да играе колкото иска”, допълва Стилиян Петров.

Най-разстроен от двубоя бил Хенрик Ларсон, който два пъти изпусна на празна врата. “Дори трябваше да го успокоявам. Извини се, че не е вкарал. Отвърнах му, че толкова много е отбелязал, че няма как да се отрази на кариерата му”, обяснява Стилиян Петров.

Мачът в събота завърши атрактивно 3:3. За тима на Стилиян се разписаха Роби Кийн, Ашли Йънг и Габриел Агбонахор. Два гола за отбора на Милнър пък вкара световният шампион с Испания Жоан Капдевия.

Преди двубоя е имало и благотворителна вечеря, на която звездите са дарили свои вещи, които да бъдат пуснати на търг.

Милнър дори намери време да се пошегува със своя наставник Юрген Клоп. Той си пусна снимка с треньора на “Селтик” Брендън Роджърс и дори написа отдолу, че специалистът му споделил, че ще вдигне наема на германеца и няма да му оправи нищо по къщата в Ливърпул. Няколко дни преди двубоя Клоп пък пусна видео, в което се майтапеше, че най-накрая ще се срещне очи в очи с хазаина си, за да му отправи няколко искания. Като да оправи водната и електрическата инсталация.

Клоп се нанесе в дома на Брендън Роджърс под наем в момента, който пое “Ливърпул” и го изведе до финал на Шампионската лига през миналия сезон.

Стоичков направи още един уникален жест към Стилиян по време на мача.

Той облече екипа с №10 вместо осмицата, която го направи легенда на световния футбол. Камата бе и единственият носител на “Златната топка”, който бе на терена в Глазгоу.

Всички приходи от двубоя отиват в битката с рака, като голяма част от сумата ще бъде дарена на детската болница в Глазгоу за борба с левкемията. Стилиян Петров надви коварната болест преди 2 години.

Програмата на Петров до края на месеца е доста тежка. Следват още два благотворителни мача, на които е гарантирал присъствието си.