Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Здравка, дъщерята на шофьора Григор Григоров. Кадър Би Ти Ви
Здравка, дъщерята на шофьора Григор Григоров. Кадър Би Ти Ви

Здравка, дъщерята на Григор Григоров, шофьора на автобуса ковчег край Своге, е единственият човек, на когото водачът звъни минути след трагедията, съобщава Би Ти Ви.

“Tой ми каза: Здравче, случи се най-лошото. Много тежка катастрофа, полицаите казват, че има жертви, карат ме към ИСУЛ”, спомня си през сълзи дъщерята.

Здравка вижда баща си пред болницата. И не може да познае най-близкия си човек.

„Не беше добре психически. Гледаше в една точка. Той каза, за мен животът беше до тук. Свърши! Просто съжалявам. Но той ми е баща, не може той да отнеме цялата вина”, допълва Здравка.

Близките на Григоров разказват, че баща им возил групата повече от 8 години и всяко едно пътуване е запечатано със снимки. Според тях те са били като семейство, а той е знаел проблемите и болестите им.

„В момента се набляга на татко. Не, че някой не си е свършил работата или някой е прибрал пари, за да има сега толкова много жертви. Всички са жертви на една немарливост”, посочва Здравка.

Надеждата на семейството сега е Григоров, който е единствен обвинен за трагедията, да не остане и единственият наказан.

Често и жената до Григоров пътувала на екскурзии с него и знае как той подготвял автобуса за всяко пътуване. Липсата на втори преглед обясняват като недоглеждане, а не като умишлен акт.