Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Част от изпочупените стелажи Кадър: Нова тв/vbox7
Част от изпочупените стелажи Кадър: Нова тв/vbox7

Наркоман, на 37 г., изпотроши кабинет в спешния център на болница в Перник в нощта срещу неделя, а през това дежурният охранител спял, съобщи пред Нова тв медицинската сестра Мая Алексова, която като по чудо се разминала с агресията на мъжа.

„Беше шокиращо, за първи път нахлува толкова агресивен пациент. Жива съм, защото бях на пейката пред входа на спешното“, разказа Алексова.

В 3 ч в неделя медицинската сестра видяла, че в спешното нахлува агресивен пациент. Личало по походката му. Тя го попитала къде отива, но той не отвърнал нищо. Направо влязъл в кабинета, преобърнал маса, която изпотрошила стелажи с лекарства и прозорци.

През това време Алексова тръгнала да търси охранителя, който бил в заключена стая. „Опитах да го събудя. Чуках на вратата с юмруци, молех охраната по-бързо да реагира“, каза Алексова. Успяла да го събуди и заедно с други дежурни лекари повикали полиция, която дошла за минути.

В МВР мъжът сам признал, че е наркоман. Предишната вечер 37-годишният наркоман бил пак пациент в спешното, тъй като пребил роднина.

„Предишно ръководство на болницата ни каза, че охраната не е за нас, а за да пази имуществото на болницата. Въпреки това охраната не успя да го опази, ние успяхме да спасим нашия живот“, каза Алексова и подчерта, че изпитва страх да дежури нощем. Посочи, че за 1 ч нощен труд й се плащат 36 стотинки.