Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Мъже и жени ругаят - трафикът е убийствен и заради финала на световното по футбол в 18,00 часа, за чието начало очевидно са планирали пътуването по-голяма част от водачите

Неясно по каква причина между предпоследния и последния тунел на “Хемус” в посока София пътят е стеснен. Хиляди коли попадат в капана още от тунелите.

В същото време няма никакви строителни дейности, никакви полицейски сили. Шофьори, които позвъниха в “24 часа”, са категорични, че задръстването е можело да бъде избегнато, ако автомобилите, които се движат в посока Варна, са били пренасочените само в едната лента. “Нормално е някой да се сети, че в неделя трафикът ще е засилен към София”, коментират водачите.

Тежко е положението в целия участък между двата последни тунела. Втора тапа има само 3-4 километра след предпоследния тунел - движението е пренасочено само в едната тръба.

Повече от час се преминават десетината километри.

Има поне 30-40 прегрели коли, които са спрели в аварийното платно с вдигнати предни капаци и те допълнително задръстват пътя. Най-високата скорост, с която се движат автомобилите, е между 6 и 11 км в час.