Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: Пиер Петров
СНИМКА: Пиер Петров

Бандата, която беше задържана на 3 юли, е поръчала палеж на колата и побой за убития данъчен Иво Стаменов. Това съобщи наблюдаващият прокурор по делото Камен Господинов.

За лидер на бандата е сочен Борис Аврамов - брат на депутата от ДПС Димитър Аврамов. Сега по делото обаче има информации, че не е Борис, а двама от членовете на групата му са поръчали побоя над Стаменов, обясни Господинов. 

Поръчката не била изпълнена, а разследващите разбрали за нея по показанията на хората, на които била възложена. Господинов не отговори кога точно е била възложена поръчката за побоя над Стаменов, който беше прострелян на 17 декември м.г. в София. 

 Той посочи, че засега по делото няма данни каква е била причината. Господинов изрично подчерта, че убийството на Стаменов не е разкрито, продължава да се разследва от друга прокуратура - Софийска градска.

Той поясни, че групата се е занимавала с лихварство и изнудване. Имало поне 3 такива установени случая в София. 

По-късно днес ще се гледа мярката за неотклонение на Аврамов и още двама - четвъртият член на бандата е в затвора в Бургас с присъда за незаконно притежание на оръжие.