Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Отцепеният блок в Ботевград СНИМКА: Пиер Петров
Отцепеният блок в Ботевград СНИМКА: Пиер Петров

Полицията в Ботевград отцепи блок, в който живее бивше гадже на приятел на Владимир Пелов. Мъжът е познат с прякора си Мико и е лежал за двойно убийство в затвора, където се е самоубил.

Според местни жената е първата, с която Пелов се е свързал след бягството си от затвора. В блока са открити гранати и други взривни вещества.

В апартамент в блок в Ботевград има намерени общоопасни взривни вещества. Затова са извикани специалисти от отряда за борба с тероризма, които да ги обезвредят. Това каза пред журналисти в парламента главният секретар на МВР Младен Маринов по повод информацията от по-рано, че блок в Ботевград е бил евакуиран.

По повод информацията, която по-рано се появи, че апартаментът е на жената на Марио Панчев, застреляният в престрелката с избягалия затворник Владимир Пелов, Маринов каза така: "Тази информация не е вярна. Процесуално-следствените действия имат връзка със случая".

Младенов обясни, че всеки сигнал за това къде се е укривал Пелов е бил проверяван от спецчастите., но отрече да е имало сигнали за изтичане на информация от страна на служители на МВР.

"Екипът, който работи и има пълната информация за случая, е изключително малък и проверен. Имахме неточна информация. Всяка такава беше проверена. Използвахме и специални части, тъй като не искам колегите и гражданите да попадат в ситуация, в която животът им да е застрашен. Ставаше въпрос за изключително опасен човек", категоричен бе той.

"Една от версиите беше, че ще се укрие в Ботевград, тъй като районът му е познат. Районът е голям, труден, горист и той го познава много добре. Това никога не е подценявано", отсече Маринов.

Владимир Пелов СНИМКА: Архив
Владимир Пелов СНИМКА: Архив