Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Рeugeot 407 преследва Ferrari 458 Italia и Lamborghini Aventador. Такава феноменална гонка може да се види единствено в новия филм "Такси 5", очакван с нетърпение както от феновете на култовата поредица на Люк Бесон, така и от почитателите на автомобилите и високите скорости.

Петата част ще форсира на големия екран 20 години след като първата лента покори света и донесе на създателите си 98 милиона долара при похарчени едва 8 милиона. Сметката показва, че досега четирите части на френската екшън комедия са отчели общ приход от над 367 милиона долара в световен мащаб.

Люк Бесон е продуцент на "Такси 5", но за пръв път не носи отговорност за сценария. Той е дело на Франк Гастамбид, който също така

е режисьор на филма и се изявява пред камерата

в една от главните роли.

Най-емблематичните лица от историята няма да се видят отново за горчиво разочарование на своите заклети фенове. В петия филм отсъстват основните герои и актьорите, които чрез тези си роли се превърнаха във всеобщи любимци още преди две десетилетия.

До последно мнозина се надяваха Сами Насери, заредил с необходимата харизма феноменалния шофьор Даниел, да се завърне пред камерата. Уви - липсата му е факт.

Като наследник на героя му в сюжета се явява неговият племенник Еди Маклуф - който спокойно може да бъде титулуван като

най-лошия шофьор в Марсилия.

В същото време обаче Еди държи най-важния ключ в историята - този за легендарното бяло такси.

Персонажът е изигран от Малик Бентала.

Спокойно може да се каже, че в случая Еди ще напомня повече тромавия и хаотичен Емилиен, отколкото своя родственик Даниел.

Непохватното ченге също няма да се появи в лентата, както и Фредерик Дифентал, който изпълняваше ролята.

Разбира се, представител на полицията ще има, който изглежда като далеч по-истински приемник на Даниел. Силван Маро е

парижко топченге с ненадминати умения зад волана,

който е принуден да се премести в полицейското управление в Марсилия. Франк Гастамбид влиза именно във въпросния образ. Маро ще бъде човекът, принуден да изтрие праха от знаменития автомобил.

В образа на сладката и чепата любима на Даниел Лили, няма да влезе отново и любимата ни звезда Марион Котияр, която междувременно направи шеметна кариера, покори Холивуд и се сдоби с "Оскар", "Златен глобус" и БАФТА.

Към отсъстващите се причислява и Ема Сьоберг, перфектната полицайка и половинка на Емилиен - Петра.

За разлика от тези четирима актьори обаче колегата им Бернар Фарси отново ще се превъплъти в незабравимия образ на

забавния и леко глуповат Жибер Изненадата е,

че в новия филм той вече се подвизава като бивш полицейски началник и настоящ кмет на града с рекордно ниско одобрение.

Жибер трябва да спечели любовта на хората в Марсилия и да спре италианска банда, която ги ужасява и тероризира с обири на бижутерийни магазини и непрекъснати рейсърсски състезания в околността. Затова той възлага мисията по неутрализирането на престъпната група на Силван и Еди, които ще изкарат отново на улицата култовото френско такси.

За непознатите с емблематичния автомобил трябва да се припомни, че

в първите три филма

звярът на четири гуми бе Peugeot 406.

Извън филма експертите посочват, че това не е обикновена кола, тъй като седанът може да се трансформира в зависимост от изискванията на водача, да се добавят състезателни гуми, сплитери и спойлери, както и да се оборудва с криле, позволяващи му да лети.

През 2007 г. в четвъртия филм този модел обаче бе заменен от по-модерния Peugeot 407, който ще вдига адреналина и в новата лента. Според специалистите този автомобил отлично вдигна нивото на суперколата от кинопродукцията, защото неговата външност е доста по-агресивна от тази на предшественика му, има

разширени арки над колелата,

стилни въздухосборни отвори

в предните калници и ефектни аеродинамични спойлери.

Невъзможно е обаче в реалния живот да се види как Peugeot 407 с всичките си екстри преследва италианските властелини на скоростта Ferrari 458 Italia и Lamborghini Aventador, но в киното няма задънени улици.

Премиерата на "Такси 5" у нас е на 13 април.