Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Матео Месина Денаро, най-търсеният от 25 г. италиански мафиот, се е подложил на пластична операция в България, променяйки лицето и пръстовите си отпечатъци. Така твърди в екслузивно разследване в новия си брой италианският седмичник „Еспресо”. Списанието публикува разказа на суперсвидетел на италианските власти, който се срещал с кръстника на Коза ностра. „Запознах се с него на пристанището на Палермо, а след това се видяхме и в Тоскана, където е под протекцията на хора от Ндрангета (калабрийската мафия – бел.а.)”, твърди свидетелят на властите, чието истинско име не се разкрива. Става въпрос за тосканец с проблеми с правосъдието, който започнал да сътрудничи с полицията.

Смята се, че Матео Месина Денаро е босът на босовете, или Кръстникът на Коза ностра, откакто беше арестуван Бернардо Провенцано, който почина през 2016 г.

Малцина са онези, които са виждали родения в Кастелветрано, до град Трапани в Сицилия, Матео Месина Денаро. Един от тях е именно тосканецът, чийто разказ публикува «Еспресо». Според свидетеля Денаро е известен с прозвището Чичото. Тосканецът видял Кръстника за пръв път през 2005 г. Той го описва като набит на ръст, с тъмен тен, с тъмни коси, зализани назад, и с тъмни очила. След като полицията показва на свидетеля изображение на Денаро отпреди години, свидетелят отговаря, че лицето на Денаро е доста различно от него. Казва, че физиономията на боса е доста променена – «носът е различен, по-удължен е от този на изображението». Свидетелят разказва на полицията за съществуването на мрежа от съучастници за укриването на Денаро. Според разказа мафиотът преместил много от икономическите си инетереси в Тоскана, където често преспивал до Пиза. Там пребивавал и със съучастничеството на калабрийската, а не само на сицилианската мафия. Денаро имал здравословни проблеми и бил лекуван няколко пъти в тосканска клиника, където бил подлаган на диализа. Според свидетеля Денаро ползвал услугите и на чуждестранни клиники, но не само да се лекува. «Преправи си лицето и пръстовите отпечатъци в България», допълва сътрудникът на властите.

СНИМКИ Факсимиле на корицата на «Еспресо»
СНИМКИ Факсимиле на корицата на «Еспресо»