Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Враговете на либералната демокрация са по-изобретателни от нас и добре знаят, че битката не е за съзнанието, а за подсъзнанието на хората.

Вместо логично да обяснят защо според тях "нелибералната"т.нар. "демокрация", вкл. путиновата диктатура е за предпочитане пред либералната демокрация, те рисуват образа на врага с епитети и митологеми, които действат дирекно на подсъзнанието и всяват паника и омраза, макар че ако някой рационално се замисли ще осъзнае безмозъчието и фалша зад тези епитети и митологеми: соросоид, грантаджия, либераст, толераст, бежанец=терорис, протестиращ=разхождащ се по жълтите павета, а напоследък и "джендър".

Няма как да се обясни на промития мозък, че джендър,както и секс, значи пол ( има мъжки masculin и женски feminin, има разбира се и транссексуални или transgender хора, но в конвенцията за защита на жените от насилие изобщо не става дума за това). Няма как да се обясни на промития мозък, че Сорос в САЩ минава за левичар и е враг на Тръмп, както беше и враг на Буш. Няма как да се обясни на промития мозък, че думата грант също не е свързана непременно със САЩ, зашото има и еврпопейски и български "грантове", т.е. парични субсидии - за култура, селско стопанство и какво ли не, но това са пари, които се отчитат.

А парите, които задкулисието получава, вкл. от чужбина, не се отчитат и се крият. Няма как да им се обясни, че либерално не е мръсна дума, а означава свободно.Митологемите и епитетите, въздействащите "картинки" не действат на принципа на разумното убеждаване, а на принципа на стимулиране на страх и враждебност в подсъзнанието на хората.

Последните разкрития за ползването на електронното пространство, вкл. Фейсбук, от всякакви сили, от путинова Русия до предизборната кампания на Тръмп за влияние върху хората, показват отново, че антилибералните сили са една крачка напред (най-малко!) пред привържениците на либералната демокрация в манипулирането на общественото мнение. Разумът е безсилен пред "значещите картинки", с които се атакува подсъзнанието.

Коментарът е от фейсбук