Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

10 минути преди да издъхне, майката звъняла за помощ на брата на мъжа си

Не само десетките дълбоки порезни рани по тялото на убитата от съпруга си Илияна Митева сочат, че тя е правила отчаяни опити да избегне фаталния изход от кървавата драма, която се разигра на 15 март в Пловдив.

"168 часа" научи, че броени минути преди 29-годишната жена да бъде заклана от мъжа си Ради и след това той да се самоубие, тя е търсила за помощ неговия брат Асен.

В ранното утро на злокобния ден, около 8,20, Митева позвънила на своя девер, но той не й вдигнал. Десет минути по-късно мъжът върнал обаждането, но

Илияна вече не отговаряла

Той потърсил брат си, който също не се обадил. Това озадачило мъжа и той продължил с безуспешните опити да се свърже със съпрузите до късния следобед, когато бил принуден да отиде до семейното им жилище.

Около 16,10 Асен Петров бил пред апартамента в пловдивския квартал "Кючук Париж". Опитал се да отключи и да влезе, но това било невъзможно, тъй като от вътрешната страна на бравата също имало поставен ключ. Миг по-късно Петров чул плача на 13-месечната си племенница и моментално викнал ключар. С негова помощ успели да преодолеят заключената входна врата, а когато влезли, се натъкнали на безжизнените тела на Радко и Илияна.

От разследването казаха пред "168 часа", че вероятно неизвестни обстоятелства са отключили

зловещата агресия

у мъжа: "Възможно е да е изпаднал в моментен пристъп на ярост и без да знае какво реално върши, да е убил съпругата си по този изключително мъчителен начин. Когато се е опомнил, шокиран от гледката и афектиран от деянието си, се е самоубил."

Констатацията за самоубийство се явява безспорна, тъй като кухненският нож, с който е убита Илияна, е намерен в дясната ръка на съпруга й, а острието било забодено в шията

му. Тялото на 32-годишния Радко е открито в хола на жилището, а трупът на съпругата му - по гръб, в кухнята, заобиколен от огромни локви кръв. Според обвинението смъртта на жената е настъпила по особено жесток начин. По думите на директора на ОДП-Пловдив Атанас Илков нараняванията на Илияна са били несъвместими с живота. И двамата са издъхнали от остра кръвозагуба в областта на шията.

Друг потресаващ факт е, че докато кошмарната драма се разиграва,

13-месечната дъщеря на Илияна

и Ради също

била в апартамента

Детето станало пряк свидетел на смъртта и на двамата си родители, а след това в продължение на 8 часа било само с труповете на майка си и баща си.

Веднага след като вуйчото на невръстното момиченце влиза в апартамента, той го отвежда в дома си. Още на следващия ден родителите на Ради изнасят всичкия багаж на детето от апартамента на ужасите и към момента те са поели грижите за него. От социалните служби заявиха пред "168 часа", че вероятно правата за отглеждането на сирачето ще бъдат предоставени на майката и бащата на Илияна. В случай че те или другите му баба и дядо не разполагат с подходящи условия за отглеждането на момиченцето, то ще бъде настанено в приемно семейство.

До момента така и не става ясно каква е

причината за бруталното престъпление

на Радко Енев. От ОДП-Пловдив заявиха пред "168 часа", че вероятно се касае за нерегистрирано психическо заболяване на мъжа: "В хода на разследването не са постъпили сведения в семейството да е имало драми, скандали или събития, които биха могли да подтикнат мъжа към подобни действия. Финансови затруднения също са изключени, тъй като съпрузите постоянно

правели подобрения в жилището си,

купували ново обзавеждане и техника."

Апартаментът, където е извършено жестокото убийство и самоубийство, бил отстъпен на младото семейство от родителите на Ради преди 2 години. Двамата се запознали, когато Илияна се преместила от Кюстендил в Пловдив, за да учи в Пловдивския университет. Скоро след това заживели на семейни начала, а преди година и един месец се родила първородната им дъщеря.

Колеги и съседи определят и двамата като изключително учтиви и позитивни хора, които

никога не са показвали, че помежду им има проблеми

или неразбирателства.

На 18 март Илияна и Ради бяха погребани разделени. По желание на техните семейства жената е положена в родния си Кюстендил, а мъжът в бащиното му село Свежен.

По време на трагедията Илияна търсела за помощ брата на мъжа си - Асен.
По време на трагедията Илияна търсела за помощ брата на мъжа си - Асен.
Съседи не могат да си обяснят разрива между Ради и Илияна.
Съседи не могат да си обяснят разрива между Ради и Илияна.