Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокълнат ли е пловдивският квартал Кючук Париж? Това се питат мнозина, след като само в последните дни се случиха две смразяващи трагедии, а за последните пет години общо 12 трупа почерниха квартала.

От прочулия се с масови убийства Кючук Париж се оказа и 39-годишната Красимира Пейчиновски, която бе умъртвена в дома си в Канада заедно с две от децата си. Съседката й Петкана Георгиева разказа пред "24 часа", че Криси редовно си идвала в Пловдив и често вземала майка си Иванка да й гостува отвъд океана. "Милата Ваня! Как ще го преживее", тревожи се комшийката.

На 15 март 32-годишният Ради Енев пробожда многократно половинката си Илияна, която се опитвала да се отбранява. При аутопсията по ръцете ѝ са открити защитни прорезни рани. Предполага се, че Ради е загубил контрол, грабнал е голям кухненски нож и я е подгонил из стаите. Намушкал я е смъртоносно в гърлото, а след това се е опитал да ѝ отреже главата. Кълцал лицето ѝ и го обезобразил. Със същия нож се наръгал в шията. Детски плач от апартамента на семейството на ул. “Димо Хаджидимов” в кв. “Кючук Париж” издал трагедията, на която стават първи свидетели брата на Ради и извикания от него ключар. При влизането си в жилището двамата видели първо трупа на Илияна. В хола намерили мъртвия Ради, а до него плачела дъщеричката му.

През януари 2016 г. на ул. “Асен Христофоров” на метри от блока на Илиян и Ради бяха намерени труповете на друго семейство. Оказа се, че 35-годишният Благой Сапунджиев е застрелял съпругата си Йорданка със стар незаконен “Валтер”, а след това и малката им дъщеричка Петя, на 5 г. Накрая се гръмнал в главата.

Разследването установи, че го е направил от ревност. И в този случай роднини първи са открили убитите. Майката на Благой и неговият кум отишли да търсят семейството, притеснени, че никой от тях не си вдигал телефона. Кумът прехвърлил въже към втория етаж на жилището и успял да влезе вътре през балконската врата.

Преди 5 г. пък от апартамент на бул. “Македония” в Кючук Париж бяха извадени четири трупа - на 32-годишния военен Георги Тепавичаров, на съпругата му Николина, на 29 г., и на двамата им синове. Момченцата бяха на 4 и 8 г.

Аутопсията тогава показа, че мъжът е застрелял жена си и децата, докато спят, а след това се е самоубил. Причината за кървавата драма бяха задълженията на семейството към банки. Георги и Николина имали 3 заема за около 235 000 лева, които не успявали да облужват.

Хора от Кючук Париж коментират, че кварталът в последните години се е прочул с нещастия и семейни убийства. И смятат, че кметът на район "Южен" Борислав Инчев трябва да направи курбан, за да да спрат тези трагедии с млади хора.